Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-08-08 07:17:17)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 138 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kaks avaliku korra rasket rikkumist ja 60 varavastast kuritegu, sh 44 vargust (üks eluruumidest ja üks sõidukitest) ja üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine.

 

Nädalavahetuse jooksul juhtus 25 inimkannatanutega liiklusõnnetust. Juhtimiselt kõrvaldati 53 alkoholi või narkootikumide tarvitamise tunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 404 Ukraina kodanikku, kellest 246 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised
5. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris tekkis konflikt alkoholi tarvitanud abikaasade vahel, mille käigus 34-aastane naine lõi 34-aastast meest. Juhtunu juures viibis ka alaealine laps.

6. augustil teatati, et Kristiines Välja tänaval läks joobes 48-aastane mees kallale 45-aastasele mehele. Politsei pidas ründaja kinni.


6. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval korteris lõi ema oma 30-aastast poega noaga. Kannatanu vigastused ei olnud eluohtlikud.

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

4. augustil teatati, et Maardus lõi 56-aastane mees enda elukaaslast, 32-aastast naist. Tüli tekkis alkoholi tarvitamise tõttu. Juhtunu asjaolud on veel selgitamisel.


4. augustil teatati, et Viimsi vallas Muuga külas tekkis konflikt abikaasade vahel, mille käigus 52-aastane mees lõi 51-aastas naist. Politsei pidas mehe kinni.

 

6. augustil teatati, et Lagedi alevikus toimus füüsiline konflikt elukaaslaste, 59-aastase mehe ja 61-aastase naise vahel, mille käigus mõlemad tekitasid teineteisele kehavigastusi. 59-aastane mees ründas hiljem ka naise endist elukaaslast, kes toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus
4. augustil määrati 200 eurot trahvi 1980. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule, kes töötas Eestis ebaseaduslikult. Samuti tunnistati mehe viisa kehtetuks

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

6. augustil sai politsei väljakutse Mustvee valda, kus oli löödud 42-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Tartumaa

 

Vargus

5. augustil teatati politseile, et Tartus Filosoofi tänaval asuva maja trepikojast on varastatud roheline ja pruun jalgratas.

 

Kehaline väärkohtlemine

5. augustil teatati politseile, et Nõo vallas lõi joobes 63-aastane mees oma naist ja tütart. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

6. augustil sai politsei väljakutse Luunja valda, kus joobes 34-aastane mees oli relvataolise esemega ähvardanud 58-aastast meest. Lisaks oli visanud kiviga katki 58-aastase mehe autoklaasi. Peale vahejuhtumit sõitis mees autoga minema. Politsei tabas purjus ning agressiivse mehe sündmuskoha lähistelt. Ta kõrvaldati juhtimiselt, peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi esmalt kainenema. Mehe sõiduvahendist leiti peidetuna ka stardipüstol, mis hoiule võeti. Vahejuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühel Venemaa ja kahel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

5. augustil kontrolliti Luhamaa piiripunktis sõiduauto roolis olnud Valgevene kodaniku dokumente ning tuvastati, et mehe juhiluba on võltsitud. Mees leidis lubadega juhi ning suundus seejärel Venemaale.

 

5. augustil saabus Luhamaa piiripunkti Usbekistani kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et mees oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 17 päeva ning neist kolm päeva Eestis. Pärast menetlustoiminguid suundus mees Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
4. augustil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Aia tänaval lõi 30-aastane naine 46-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. augustil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Torujõe tänaval asuvas korteris lõi 36-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. augustil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval asuva kortermaja lähistel lõi 45-aastane mees terava esemega 50-aastast meest. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. augustil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Pargi tänaval asuvas toitlustusasutuses lõi 35-aastane mees enda endist elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. augustil sai politsei teate, et Jõhvis Keskväljakul lõi 28-aastane mees 30-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval asuvas kortermajas löödi 27-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. augustil sai politsei teate, et Narva-Jõesuus Kudrukülas lõi 24-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. augustil teatati politseile, et Alutaguse vallas Karjamaa külas lõi 26-aastane mees 44-aastast meest. Kiirabi osutas kannatanule kohapeal esmaabi. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

6. augustil sai politsei teate, et Sillamäel Ranna tänaval löödi 51-aastast meest. Kiirabi toimetas mehe tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

6. augustil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänaval asuvas korteris lõi 58-aastane mees enda ema. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
4. augustil teatati politseile, et Kiviõlis Soo tänaval asuvasse korterisse on sisse murtud ning erinevaid esemeid varastatud. Vargusega tekitatud kahju on täpsustamisel.

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
5. augustil teatati politseile, et Kadrinas Rakvere teel lõi seni tuvastamata isik 34-aastast meest terava esemega. Kiirabi toimetas mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

6. augustil sai politsei teate, et Tapal Valgejõe puiesteel asuvas korteris lõi 37-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

6. augustil teatati politseile, et Kadrinas Rakvere teel lõi seni tuvastamata isik 18-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus
Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine kahel Venemaa ja ühel Hiina kodanikul. Neile määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viieteistkümnel Venemaa, kaheksal Ukraina ja viiel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Ähvardamine
4. augustil kesköö paiku sai politsei teate, et Kõrgessaare alevikus kortermaja ees ähvardas 25-aastane mees 55-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni ja viis asjaoludes selgitamiseks jaoskonda.

 

Järvamaa

 

Kehaline väärkohtlemine ja avaliku korra raske rikkumine

5. augustil sai politsei teate, et Paide linnas lõi 18-aastane noormees oma 57-aastast ema, kes sai viga. Juhtumi osas alustas politsei kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel. Veidi hiljem ründas sama 18-aastane noormees kiirabitöötajaid, 47-aastast meest ja 64-aastast naist ja 47-aastane mees sai viga. Kahjustada sai ka kiirabiauto. Selle sündmuse osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel. Politsei pidas 18-aastase noormehe kahtlustatavana kinni.

 

Pärnumaa

 

Avaliku korra raske rikkumine
4. augusti õhtul peale kella 20 sai politsei teate, et Pärnus Papiniidu tänaval lõi seni tuvastamata mees 20-aastast mees, kes sai viga. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Kehaline väärkohtlemine

6. augustil sai politsei teate, et Jõõpre külas korteris lõi 43-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas 43-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Raplamaa

 

Kehalised väärkohtlemised

5. augustil sai politsei teate, et Kabala külas ründas omavahelise konflikti käigus 48-aastane mees 56-aastast meest, kes sai viga ja viidi haiglasse. Politsei pidas 48-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

5. augustil sai politsei teate, et Rapla vallas talus tekkis ühiselt aega veetnud ja alkoholi tarvitanud seltskonnas konflikt, mille käigus lõid 31-aastane mees ja 48-aastane mees 51-aastast ja 48-aastast meest. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine
6. augustil esitas 34-aastane mees Juuru-Rapla teel liiklusjärelevalvet teinud politseinikule võltsimistunnustega juhiloa. Täpsemad asjaolud selguvad alustatud kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.