Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algamas on maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotluste vastuvõtt (2023-08-07 08:08:56)


9. augustil algab e-PRIAs maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotluste vastuvõtt ning taotlejatel on võimalik kasutada uue teenusena juhendamist. Edastame info, mida palume võimalusel jagada ka oma liikmete hulgas. Uudist on võimalik lugeda ka meie kodulehelt siit. Aitäh!

 

PRIA uus juhendamisteenus muudab taotlusprotsessi kliendile lihtsamaks

 

Augustis avaneva maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse taotlejatel on võimalik kasutada uue teenusena juhendamist, mis aitab kliente taotluse esitamisel ning toob nende võimalused paremini esile. Juhendamist saab kasutada terve taotlusperioodi jooksul, s.o 9. augustist 6. septembrini.

 

Maapiirkonnas majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse (MAK 2014-2020 meede 6.4) eesmärk on luua maapiirkonnas, eelkõige keskustest eemale jäävates piirkondades, eeldused uute töökohtade tekkeks väljaspool põllumajandussektorit.

 

PRIA töötajatel on ülevaade kogu toetuse taotlemise protsessist ehk elukaarest. Selle väärtusliku teadmise põhjal saab ette näha võimalikke murekohti, millele juhendaja saab kliendi tähelepanu juhtida - koos saab üle vaadata taotlusel esitatavad andmed ning vajalikud dokumendid.

 

Juhendamisele pöördumiseks tuleb esmalt broneerida aeg PRIA kodulehe kaudu (teenuse valiku rippmenüüst tuleb valida "Mitmekesistamise toetuse taotluse täitmise juhendamine") ning taotleja saab otsustada, kas soovib juhendamist

 

·telefoni teel - broneerimisel on oluline märkida oma telefoninumber ning PRIA juhendaja võtab broneeritud ajal ühendust;

·veebi teel - broneerimisel tuleb kindlasti märkida oma kehtiv e-posti aadress, millele PRIA saadab enne kohtumise algust veebijuhendamiseks vajaliku Microsoft Teamsi kohtumise lingi või

·silmast-silma kohtumise käigus Pärnu või Tartu teenindusbüroos.

Juhime tähelepanu, et nii veebi teel kui ka telefonitsi toimuva juhendamise käigus on kliendil võimalik jagada oma arvuti ekraanipilti, näiteks e-PRIA kuvast.

 

Broneeringut tehes on lisaks kontaktandmetele vajalik "Märkused" lahtrisse kirja panna ka ettevõtte registrikood, katastriüksuse katastritunnus ja pöördumise sisu, sh tegevused, millele soovitakse toetust taotleda. Mida rohkem infot, seda paremini saab juhendaja end kohtumiseks ette valmistada. Broneerimissüsteem broneeringute tegemiseks on juba avatud.

 

Juhime tähelepanu, et ettevõtte põhist juhendamisteenust saame osutada ainult klientidele, kellel on õigus esindada konkreetset ettevõtet.

 

Juhendamine kestab ühe tunni, kuid kui taotleja vajab lisaselgitusi, siis saab vajadusel juhendajaga koostöös broneerida uue aja. On väga oluline, et juhendamist sooviv klient annaks oma soovist märku aegsasti ning võimalikult varakult enne taotluse esitamise tähtaega.

 

Enne juhendamisele tulemist on oluline kavandatav projekt läbi mõelda:

·millises maapiirkonnas plaanitakse investeering ellu viia;

·kas ja kui mitu töökohta on plaanis luua;

·milline on ettevõtte võimekus, sh omafinantseeringu olemasolu ja

·kavandatavate tegevuste elluviimise ajakava.

 

Põhjalikult läbimõeldud taotlusinfo põhjal on juhendajal lihtsam igakülgset abi pakkuda.

 

Juhendamisteenuse puhul on tegemist PRIA pilootprojektiga, kus suur roll on ka koosõppimisel, kuna teenus on PRIA klienditeeninduses täiesti uus. Oleme tänulikud kõigile teenuse kasutajatele, kes jagavad meile tagasisidet ja teevad ettepanekuid teenuse parendamiseks.

 

PRIA juhendamisteenus ei ole taotlejatele kohustuslik, kõik vajalikud dokumendid võib kokku panna ka iseseisvalt või kasutada konsulendi abi. Tegemist on hea lisavõimalusega, mis annab taotlejale kindlustunnet. Samuti vähendab see kõigi osapoolte halduskoormust, sest taotlus on enne esitamist hoolikalt läbi mõeldud ning võimalikud küsimused on ennetavalt vastatud.

 

Juhendamisteenus on osa PRIA uuest kliendistrateegiast, mis on ette vaatav ja tuleviku nimel tegutsev. Uus programmperiood toob kaasa muudatusi ning uusi sekkumisi, kus PRIA klient võib vajada eelnevalt rohkem toetust. Juhendamisteenus muudab taotlusprotsessi lihtsamini läbitavaks. Lisapilk juba taotlemisprotsessi varastes sammudes on potentsiaalselt suureks abiks seatud eesmärkide ja tulemusteni jõudmisel. Kui lahendamist vajab kiire küsimus, mis ei eelda ettevõtte terviklikku ülevaadet või kui soovite juhendamisteenuse kohta lisateavet, siis palume helistada PRIA investeeringutoetuste infotelefonil 737 7678.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.