Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu toidu- ja veinifestivalil valiti Tartu linna esindusveinid (2023-08-07 07:56:58)


Tartu toidu- ja veinifestival. Foto: Evelin Lumi

 

4.-6.08.2023 toimus Tartus kuues toidu- ja veinifestival, mis pakkus külastajatele kogu nädalavahetuse maitseterohket ja kultuuriküllast programmi. Traditsiooniliselt kuulutati festivalil välja ka Tartu linna selleaastased esindusveinid - nii valge, punane, rosé kui mullivein.

 

Tartu linna veini konkursile esitati ligi 100 erinevat veini. Pimedegustatsiooni käigus selgitas sommeljeedest, veinitundjatest ning tuntud tartlastest žürii välja parimad veinid neljas kategoorias.

 

Valgete veinide kategoorias võitis Tartu pereetevõtte PBI Wine Itaaliast, Lombardiast pärit veiniga Tenuta Maddalena D´Alloro Chardonnay.

 

Vahuveinide hulgas võidutses Veinisõber ehk Abestock AS. Esikoha võitis nende Bailly Lapierre Cremant de Bourgogne ning teise koha Simonsig Kaapse Vonkel Brut Lõuna-Aafrika Vabariigist.

 

Roosade veinide kategoorias tunnustati parimaks Alter Baltics, kelle vein Chiaretto Bardolino Classico DOC 2022 sai esikoha ning Pinot Grigio Delle Venezie BLUSH Doc 2022 teise koha. Mõlema veini tootja on Casal Busol Itaaliast, Venetost.

 

Punaste veinide kategooria võitjaks tunnistati Balmerk Estonia OÜ veiniga Ironstone Old Vine Zinfandel. See vein on pärit USAst, Californiast.

 

Veinialal tutvustasid oma tooteid 21 erinevat ettevõtet. Veine on maailma kõikidest suurematest veinimaadest, ent esindatud on ka väikesed ja põnevad tootjad Kreetalt, Sloveeniast ning mitmelt poolt mujalt.

 

Pool Kaarsillast muutus kaheks õhtuks vahuveinide nautimise alaks. Festivali ajal toimusid Tartu kesklinnas eri paigus mitmed koolitused ja meistriklassid ning veinile saateks ei puudunud ka muusikalised etteasted.

 

Vaata lähemalt: www.maitsevtartu.ee

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.