Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Regionaalminister suunab Eesti kalandusse üle 8,6 miljoni euro (2023-08-07 07:49:38)


Regionaalminister Madis Kallase allkirjastatud teadmussiirdetoetuse andmise ja kasutamise tingimused ning kord aastateks 2023-2029 võimaldab toetada teadusasutusi ligemale 8,6 miljoni euroga, et need panustaksid koostöös ettevõtjatega Eesti kalanduse arengusse. Taotlusi saab hakata esitama alates septembrist.

 

Toetuse põhieesmärk on edendada koostööd kalapüügi, vesiviljeluse ning vee-elusressursside väärindamise valdkonnas tegutsevate ettevõtjate ja mittetulundusühingute ning teadus- ja arendusasutuste vahel. "Piltlikult öeldes ülikool analüüsib praegust olukorda ja pakub uusi lahendusi, et tõsta kalanduses saagikust, olla keskkonnasäästlikum ja tagada uute põlvede järelkasv. Loodame, et koostööst tekib palju häid ideid, mille tulemust näeme nii heades majandustulemustes, keskkonnajalajälje vähenemises kui ka kalanduse tõusvas maines," rääkis regionaalminister Madis Kallas.

 

Toetuse eelarve on 8 657 000 eurot, millest 3 121 000 eurot on ette nähtud kalapüügi teadmussiirdetoetuseks, 1 415 000 eurot vesiviljeluse teadmussiirdetoetuseks ja 4 121 000 eurot vee-elusressursside väärindamise teadmussiirdetoetuseks. "Lisaks on toetuse saajatel kohustus nii andmekogumiseks ja -analüüsiks, aga ka näiteks teavituskampaaniate korraldamiseks. Toetuse saamise tingimuseks on ka tihe koostöö ettevõtjate ja kalanduse kohalike tegevusrühmadega," rääkis kalamajanduse osakonna peaspetsialist Annika Teino.

 

Teadmussiirdetoetuse taotlusi plaanitakse hakata vastu võtma septembris ning taotlusi saab esitada läbi e-PRIA. Kõigi kolme toetuse saamiseks peab esitama kolm eraldi taotlust. Perioodi 2021-2027 teadmussiirdetoetuse meedet võib lugeda Euroopa Merendus- ja Kalandusfondist antud teadlaste ja kalurite koostöötoetuse ning teadlaste ja vesiviljelusettevõtjate koostöötoetuse jätkumeetmeks.

 

Allikas: Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.