Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
15 000 mesilast ründas Kuressaares elumaja (2007-06-17 08:38:05)

 

Uut elupaika otsinud ligi 15 000 mesilast häirisid Kuressaares terve päeva elumaja elanikke, kuni kohalekutsutud mesinik pere vihastest tiivulistest päästis.

"Maja ühe külje ümber lendas terve päev lugematul arvul mesilasi, nii et vahepeal lausa mustas nendest," kirjeldas ajalehele Meie Maa kogetut pereisa Uno. "Aknaid ja uksi majas lahti teha ei saanud, sest nad tikkusid hulgakaupa ka tuppa."

Mesiniku kohaletuleku ajaks olid tuhanded mesilased koondunud juba maja seinale, kus nende kinnipüüdmine oli hõlpsam.

"Küllap oleks nad ka ilma minu sekkumiseta varsti ära lennanud, sest kuigi nad maja ümber tiirutasid, neil sinna lõplikku peatumise plaani vast ei olnud," rääkis Väli. Tema sõnul on aga raske öelda, millal mesilassülem oleks maja pantvangistusest vabastanud, sest see sõltunuks uut pesakohta otsivatest mesilastest.

Maja seinale kokkukogunenud mesilassülemi, milles oli tema hinnangul ligi 15 000 meemesilast, pühkis Väli poole tunniga harjaga spetsiaalsesse kastikesse, saades ise mesilastelt kümmekond sutsakat. "Ei tea, mis neid vihale ajas, tavaliselt nad ikka niipalju nõelama ei kipu," sõnas mesinik.

 

Allikas: www.etv24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.