Pese äsja korjatud kurgid puhtaks ja jäta puhtasse hästi külma vette seisma kaheks tunniks. Siis pese purgid hästi puhtaks, lase neil puhtal käterätil kuivaks nõrguda.
Koostisosad
3 kg kurke
mustsõstralehti
tillivarsi ja -õisikuid
2 -3 cm mädarõikajuurt
3 -4 küünt küüslauku
MARINAAD
4 sl suhkrut
4 sl soola
4 sl äädikat 30%
2 l vett
Valmistamine
Pane purkide põhja mustasõstralehti, tilli, tükeldatud mädarõigast ja küüslauku. Täida purgid kurkidega, pannes ka nende vahele ja peale mustasõstralehti, tilliõisikuid, küüslauku ning mädarõigast.
Keeda valmis marinaad ja vala kuumalt kurkidele. Pane plekk-kaaned lahtiselt purkide peale.
Võta suur pott, aseta selle põhja puidust rest või kokkupandud vanem köögirätik. Vala potti soe vesi ja aseta sinna lahtiselt lihtsalt peale asetatud kaanega täidetud kurgipurgid. Vett peaks potis purkide vahel olema umbes kolmveerand purgi kõrgusest. Kuumuta purke suures potis, kaelani vees 10-15 minutit, kuni kurgid muutuvad heledamaks. Osta hoidiste temperatuuri mõõtmiseks termomeeter. Jälgi kurgipurgi sisetemperatuuri, ära lase tõusta üle 75° C. Kui kurgid on värvi muutnud, pole edasine kuumutamine vajalik. Võta kurgipurgid potist välja.
Keera kaaned kinni ja lase purkidel kummuli jahtuda.
Aiandus.ee