Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-08-01 07:12:25)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 252 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 144 varavastast kuritegu, sh 100 vargust.

 

Nädalavahetusel juhtus 18 liiklusõnnetust, neist kaks tõukerattaga. Juhtimiselt kõrvaldati 51 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 285 Ukraina kodanikku, kellest 122 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

28. juulil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi 20-aastane naine 23-aastast naist.

 

28. juulil toimus Haaberstis Pirita tänava kortermajas kahe 55-aastase mehe vahel konflikt, milles mõlemad said viga.

 

28. juulil teatati, et Lasnamäel Mustakivi teel lõi seni tuvastamata inimene 37-aastast meest.

 

29. juulil teatati, et Kesklinnas Vana-Posti tänaval lõid kaks seni tuvastamata meest 30-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

 

29. juulil teatati, et Haaberstis Õismäe teel lasi seni tuvastamata mees pipragaasi 64-aastase mehele.

 

29. juulil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 44-aastane mees 42-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

30. juulil teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul lõid seni kaks tuvastamata meest 33-aastast meest.

 

30. juulil teatati, et Mustamäel E. Vilde tee kortermajas lõi 46-aastane mees oma 38-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni

 

30. juulil teatati, et Kristiines Mehaanika tänaval lõi 42-aastane mees 47-aastast naist.

 

 

Avaliku korra raske rikkumine

29. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval lõi seni tuvastama inimene 40-aastast naist.

 

Avaliku korra rikkumine

28. juulil teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi 23-aastane mees teist 23-aastast meest.

 

Vargused

28. juulil varastati Haaberstis Paldiski maantee ehitusobjektilt tööriistu. Kahju on 6500 eurot.

 

30. juulil varastati Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval asuvast hoonest sülearvuti. Kahju on 1500 eurot.

 

30. juulil varastati Lasnamäel Linnamäe tee keldrist tööriistu. Esialgne kahju on 1000 eurot.

 

Kelmus

28. juulil petsid kelmid 73-aastaselt mehelt välja raha. Kelmid esitlesid end politseinikena ja väitsid mehele, et keegi püüab tema nimel võtta laenu. Mehel paluti alla laadida AnyDesk programm, siis sisenes ta oma pangakontole ja kinnitas tehingud PIN-koodidega. Kelmusega tekitatud kahju on 15 700 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

29. juulil teatati, et Saue vallas Laagri alevikus lõi seni tuvastamata mees 40-aastast naist.

 

30. juulil teatati, et Maardus Stardi tänava kortermajas lõi 38-aastane mees oma endist 36-aastast elukaaslast.

 

30. juulil teatati, et Maardus Keemikute tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 39-aastane mees oma 60-aastast ema. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Ähvardamine

28. juulil teatati, et Kose vallas ähvardas 43-aastane mees terava esemega 40-aastast naist.

 

Piiriturvalisus

26. juulil viidi läbi illegaalimenetlus 1991. aastal sündinud Malaisia Föderatsiooni kodaniku suhtes. Naine viibis Schengenis üheksa päeva seadusliku aluseta ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 30 päeva jooksul ning kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kolmeks kuuks.

 

28. juulil viidi läbi illegaalimenetlus 1977. aastal sündinud Gruusia kodaniku suhtes, kes pani Eesti Vabariigi toime süüteo. PPA lühendas tema lubatud viisavaba viimist ühekordselt. Samuti koostati mehele ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ning kohaldati Schengeni sissesõidukeeld kaheks aastaks.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Võrumaa

 

Kelmus

Politseile poole pöördus Võrumaal elav mees, kes oli saanud end politseinikuna esitlenud inimeselt kõne, milles küsiti ohvri pangakonto koode. Kelm selgitas mehele, et tema kontol toimuvad kahtlased tehingud ning nende tõkestamiseks on vaja koode. Mees andis pahaaimamatult oma pin-koodid, ent avastas siis hiljem, et tema Coop kontolt on kadunud 1070 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise ühtekokku 21 välismaalasel, kellest valdav enamus olid Moldova kodanikud. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

Nädalavahetusel avastati Pihkva järvel ebaseaduslik ajutise kontrolljoone ületus ühe aluse poolt Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Riigipiiriseadust rikkunud paadijuht peeti kinni ning kutsuti menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse, kus talle rikkumise eest 120-eurone rahatrahv määrati.

 

30. juulil kontrolliti Luhamaa piiripunktis veoauto roolis olnud Kasahstani kodanikku, kes oli viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta neli päeva ning veetnud neist kaks Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kolmeks kuuks. Samuti määrati talle trahv summas 160 eurot.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

29. juulil sai politsei teate, et Narva-Jõesuus Narva maanteel asuvas kortermaja trepikojas lõi 51-aastane naine 40-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

29. juulil teatati politseile, et Sompas Rutiku tänaval lõi 63-aastane mees 33-aastast meest terava esemega. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

30. juulil sai politsei teate, et Ahtmes Maleva tänaval lõi 20-aastane mees 18-aastast mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

30. juulil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Vilde tänaval asuvas korteris lõi 21-aastane mees enda isa. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

30. juulil sai politsei teate, et Ahtmes Estonia puiesteel lõi 68-aastane mees 49-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

30. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänaval asuvas korteris lõi 59-aastane mees 54-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmused

Politseisse pöördus Narvas elav naine, kellele helistas end politseiametnikuna esitlenud kelm, kes väitis, et naise nimele püütakse võtta laenu. Pettuse peatamiseks palus kelm naisel arvutisse alla laadida programmi ning seejärel sisenema internetipanka, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on kadunud 9700 eurot.

 

Politseisse pöördus Narvas elav mees, kellele helistas end politseiametnikuna esitlenud kelm, kes väitis, et mehe nimele püütakse võtta laenu. Pettuse peatamiseks paluti mehel arvutisse alla laadida Anydesk programm ning seejärel internetipanka siseneda, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas mees, et tema nimele on võetud laen summas 5000 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

29. juulil teatati politseile, et Tamsalus Sääse tänaval lõi 58-aastane mees 28-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

29. juulil sai politsei teate, et Rakvere vallas Taaravainu külas asuvast ehituspoest varastati akuraadio ja plekilõikur. Vargusega tekitatud kahju on 425 eurot.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljateistkümnel Ukraina ja Venemaa, kümnel Moldova, kahel Korea ning Kõrgõzstani, ühel Iisraeli, Rwanda ja Colombia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa


Kehaline väärkohtlemine

29. juulil sai politsei teate, et Haapsalus Mihkli pargis lõid kolm seni tuvastamata isikut 18-aastast noormeest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

 

Raplamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

30. juulil sai politsei teate, et Rapla vallas korteris toimus konflikt 48-aastase ja 73-aastase mehe vahel, mille käigus said mõlemad mehed viga. Täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.