Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-07-28 08:23:56)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 72 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 34 varavastast kuritegu, sh 18 vargust.

 

Eile toimus kuus liiklusõnnetust, neist kaks tõukerattaga. Juhtimiselt kõrvaldati 12alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

 

Eestisse saabus 137 Ukraina kodanikku, kellest 88 otsustasid siia jääda.

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

26. juulil teatati, et Haaberstis Halla tänaval lõi 75-aastane mees 35-aastast meest.

 

26. juulil teatati, et Lasnamäel Kivila tänava kortermajas lõi 56-aastane mees 27-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

 

Vargus

26. juulil varastati Kristiines Tondi tänavalt elektrijalgratas. Kahju on 800 eurot.

 

Kelmused

17. juulil helistasid kelmid 82-aastasele naisele ja väitsid, et keegi varastab tema pangakontolt raha. Politseinikena esitlenud kelmid palusid naisel alla laadida kaugjuurdepääsu tarkvara AnyDesk ja juhendasid internetipanka sisenemisel. Kelmusega tekitatud kahju on 10 000 eurot.

 

19. juulil võtsid seni tuvastamata inimesed Viberi teel ühendust 50-aastase naisega ja teavitasid, et keegi soovib tema nimel laenu võtta. Asjaolude kontrollimiseks ja pangakontol oleva raha kaitsmiseks paluti avaldajal teha koostööd. Kelmusega tekitatud kahju on 9500 eurot.

 

24. juulil helistati väidetavalt politseist 23-aastasele mehele ja teavitati sellest, et keegi soovib volikirja alusel avaldaja nimel laenu võtta. Seejärel ühendati kõne väidetavalt pangaga, kes ebaseadusliku tegevuse peatamiseks palus alla laadida kaugjuurdepääsu AnyDesk programmi. Kelmusega tekitatud kahju on 5200 eurot.

 

25. juulil helistati 19-aastasele naisele väidetavalt politseist ja teavitati, et keegi püüab naise nimele vormistada laenu. Naisel paluti alla laadida AnyDesk programm ning siis pidi sisenema oma PIN-koodidega internetipanka. Kelmusega tekitatud kahju on 1560 eurot.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

26. juulil teatati politseile, et Elvas Pikalt tänavalt on varastatud halli värvi jalgratas Muddyfox. Vargusega tekitatud kahju on 250 eurot.

 

26. juulil teatati politseile, et Elva vallas Hellenurme külas on lukustatud kuurist varastatud trimmer, trimmeri rihmad ja ehituskruve. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

 

Piiriturvalisus

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise Venemaa kodanikul, kuna tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Talle koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

 

26. juulil saabus Tartu teenindusse Usbekistani kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et inimene oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni alal 49 päeva ning neist 16 päeva Eestis. Inimesele koostati lahkumisettekirjutus ja talle kehtestati Schengeni alale sissesõidukeeld kuueks kuuks.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

27. juulil sai politsei teate, et Narvas Pähklimäe tänaval asuvas kortermaja trepikojas lõi seni tuvastamata isik 62-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

27. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ravi tänaval parkinud autost varastati aknaklaasi lõhkumisel teel kaks tööriistakarpi. Politsei pidas kahtlusaluse kinni. Vargusega tekitatud kahju on üle 1000 euro.

 

Lääne-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

26. juulil teatati politseile, et Tapa linnas Laial tänaval lõi 42-aastane mees 48-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

24. juulil sai politsei teate, et Rakveres varastati tanklast 64 liitrit kütust, millega tekitati kahju on 109 eurot. Politsei pidas kahtlusaluse kinni.

 

Piiriturvalisus

26. juulil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Tadžikistani kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

26. juulil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise viiel Venemaa, neljal Ukraina, ühel Moldova, Serbia ja Austraalia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Läänemaa

 

Ähvardamine

25. juulil sai politsei teate, et Noarootsi osavallas ähvardasid üheskoos aega veetnud seltskonnas tekkinud konflikti käigus 54-aastane ja 46-aastane mees jahipüssiga oma tuttavat, 41-aastast meest. Politsei pidas 54-aastase ja 46-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Pärnumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

26. juulil sai politsei teate, et Pärnus korterelamus lõi 28-aastane naine oma 26-aastast sõbrannat.

 

Raplamaa

 

Kelmus

26. juulil sai politsei teate, et alates aprillist helistasid Raplamaal elavale mehele vene keelt kõnelevad inimesed, kes pakkusid mehele võimalust teenida raha investeerides krüptovaluutasse. Mehele tehti erinevatele veebilehtedele ja investeerimiskeskkondadesse kontod, kuhu ta hakkas kandma raha, mida lubati mitmekordistada. Kelmusega tekitatud kahju on ligi 26 500 eurot.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.