Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Karlskroona OÜ poolt edasi müüdud Egiptuse porgandid on saastunud taimekaitsevahendi jäägiga (2023-07-26 07:33:51)


Põllumajandus- ja Toiduamet annab teada, et Karlskroona OÜ poolt edasi müüdud Egiptuse päritolu porgandid partii numbriga 78344 sisaldasid lubamatus koguses taimekaitsevahendi jääki. Antud partiinumbriga tooted tuleb müügilt eemaldada.

Kõik toidukäitlejad, kes on ostnud Karlskroona OÜ müüdud Egiptuse päritolu värskeid porgandeid, partii numbriga 78344, peavad toote turult kõrvaldama ning teavitama sellest Põllumajandus- ja Toiduametit e-posti teel pta@pta.agri.ee.

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialisti Kaisa Orgusaare sõnul tuvastati porgandis taimekaitsevahendi jääki potentsiaalselt ohtlikus koguses. "Ettevõtet kohustati tooted turult tagasi kutsuma ning edastama ametile vajalikud dokumendid. Ettevõtte pole kõiki vajalikke dokumente ametile edastanud, kuid loodame, et teeb seda peatselt ning kutsub saastunud tooted turult tagasi," selgitas Orgusaar.

Kokku saabus Eestisse üle 7 tonni porgandeid, mis sisaldasid taimekaitsevahendi jääki Fenamiphos. Tuvastatud kogus võib kujutada ohtu inimese tervisele.

Kui toode, mis ei vasta toiduohutusnõuetele, on tarbijani jõudnud, siis on toidukäitleja õigusaktist tulenev kohustus anda tarbijatele tõhusat ja täpset teavet toote kõrvaldamise põhjuste kohta. Samuti toimetab toidukäitleja tarbijatele juba tarnitud tooted vajaduse korral tagasi.

 

Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.