Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2023-07-25 08:03:18)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 167 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks röövimine ja 101 varavastast kuritegu (sh 70 vargust).

 

Registreeriti kolm inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 64 narko või alkoholi tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

Nädalavahetuse jooksul tuli üle piiri Eestisse 440 Ukraina kodanikku, kellest 275 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

21. juulil teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris tekkis ühiste alkoholitarvitamise käigus konflikt, mille käigus küünistas 31-aastane naine oma abikaasat. Politsei saabudes oli naine sündmuskohalt lahkunud.

 

22. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval asuvas klubis tekkis kaklus, milles said vigastada 35-aastane ja 28-aastane mees. Kiirabi toimetas nad haiglasse.

 

22. juulil teatati, et Nõmmel Valdeku tänaval korteris lõi 35-aastane mees oma endist elukaaslast, 21-aastast naist.

 

23. juulil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval ründasid seni tuvastamata isikud 24-aastast ja 35-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

23. juulil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põik tänaval toimus kaklus, milles sai viga 35-aastane mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse kontrolli.

 

23. juulil teatati, et Mustamäel Ehitajate teel korteris ründas 27-aastane mees oma elukaaslast, 21-aastast naist. Politsei saabudes oli mees sündmuskohalt lahkunud. Konflikti juures viibis ka alaealine laps.

 

23. juulil teatati, et Kesklinnas Tuvi tänaval korteris ründas 55-aastane mees oma elukaaslast, 28-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

23. juulil teatati, et Haaberstis Astangu tänaval korteris ründas mees oma elukaaslast, 36-aastast naist. Politsei saabudes oli mees lahkunud.

 

23. juulil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval korteris tekkis alkoholi tarvitamise ajal elukaaslaste vahel konflikt, misjärel mees lõi naist. Politsei saabudes oli mees lahkunud.

 

Vargused

22. juulil teatati, et Pirital Merivälja teel murti sisse hoonesse, kus varastati rahakassa ja arvutitehnikat. Esialgne vargusega tekitatud kahju on vähemalt 1418 eurot.

 

22. juulil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval on sisse murtud sõidukisse ja varastatud sealt tööriistu.

 

Kelmused

21. juulil alustati menetlust juhtumis, kus Kesklinnas elavale 76-aastasele naisele helistati väidetavalt nii nii politseist kui ka pangast ning teavitati kahtlastest tehingutest pangakontol. Ebaseaduslike tegevuste peatamiseks paluti alla laadida kaugjuurdepääsu tarkvara, millest naine keeldus. Seejärel paluti kinnitada toiminguid Smart-ID PIN-koodidega, mida naine ka vastavalt juhistele tegi. Hiljem selgus, et naise pangakontolt tehti ülekandeid tundmatutele pangakontodele Kelmusega tekitatud varaline kahju 13 435 eurot.

 

21. juulil alustati menetlust juhtumis, kus Lasnamäel elavale 55-aastasele mehele helistati ja esitleti ennast politseitöötajana ning teavitati sellest, et keegi soovib tema nimel laenu taotleda ja tema pangakontolt raha välja võtta. Ebaseaduslike tegevuste peatamiseks paluti tal edastada oma isikukood ja internetipanga kasutajatunnus, siseneda internetipanka ning kinnitada tegevused Smart-ID PIN-koodidega. Seejärel kanti raha summas 9150 eurot edasi järgmistele kontodele.

 

21. juulil alustati menetlust juhtumis, kus Nõmmel elavale 48-aastasele mehele saabus SMS väidetavalt Omnivast, kus teavitati, et paki aadress on vale ja pakki ei saa sorteerida. Mees vajutas lingile, mis oli SMS-iga saabunud. Mees sisestas sinna enda pangakaardi andmed, misjärel toimus tema kontolt neli tehingut kogusummas 900 eurot.

 

21. juulil helistati Kesklinnas elavale 53-aastasele naisele väidetavalt politseist ja pangast ning teavitati sellest, et keegi soovib tema nimele võtta laenu. Asjaolude kontrollimiseks paluti naisel alla laadida kaugjuurdepääsu rakendus AnyDesk ning siseneda internetipanka. Kontol oleva raha kaitsmiseks pakuti võimalust kanda see turvalisele arvele, millega naine nõustus ja kinnitas tehinguid Mobiil-ID PIN-koodidega. Hiljem avastas ta, et nii tema isiklikult kui ka ettevõtete kontodelt on tehtud mitmeid ülekandeid. Kelmusega tekitatud kahju kokku 24 050 eurot.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

22. juulil teatati, et Maardus Keemikute tänaval lõi seni tuvastamata isik 28-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

 

Piiriturvalisus

22. juulil anti Tallinna lennujaama julgestusteenistusest teada agressiivsest isikust pagasialal. Piiripunkti patrull tegi kindlaks, et 1997. aastal sündinud Saksamaa Liitvabariigi kodanik oli lõhkunud tolli läbivaatustsooni juures seinal olevate tuletõrjealarmide katteklaasid. Mees oli alkoholijoobes ning ta toimetati kainenema.

 

23. juulil teatati, et Tallinna lennujaama julgestuskontrollis avastasid G4S töötajad reisija käsipagasist külmrelva. Tallinna piiripunkti patrull tuvastas, et 2000. aastal sündinud Ukraina kodaniku käsipagasist avastati nuga, mis ei ole tsiviilkäibes keelatud. Mees loovutas noa vabatahtlikult turvatöötajale.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Arvutikelmus

21. juulil pöördus politseisse 24-aastane mees, kellele saadeti SMS, mis ütles, et pakk on saadetud valele aadressile ning ta peab sisestama oma aadressi ja andma enda deebetkaardi andmed. Mees tegi seda, aga avastas hiljem, et tema pangakontolt on läinud Itaalia arveldusarvele 383 eurot.

 

Vargused

21. juulil teatati politseile, et Kambja vallas on varastatud droon DJI Mini 3 Pro. Vargusega tekitatud kahju on 804 eurot.

 

22. juulil teatati politseile, et Tartus Pikal tänaval varastati autost käekott, milles olid pangakaart, ID-kaart, prillid, sularaha, telefonilaadija ja võtmed.

 

23. juulil teatati politseile, et Tartus Riia tänaval asuvast kauplusest on varastatud tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on umbes 1033 eurot.

 

23. juulil teatati politseile, et Tartus Anne tänaval asuvast parklast varastati Volkswageni ja Fordi sõiduauto katalüsaatorid. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

22. juulil teatati politseile, et Tartus Turu tänaval ründas mees oma 38-aastast elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Võrumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

22. juulil teatati politseile, et Antsla vallas lõi 40-aastane mees 36-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni ning kiirabi andis naisele esmaabi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise neljal Serbia, kuuel Venemaa ja üheksal Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

22. juulil sai politsei teate, et Narvas Mulla tänaval asuva suvila lähistel löödi konflikti käigus 75-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Uuel tänaval asuvas korteris lõi 52-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

22. juulil sai politsei teate, et Ahtmes Lehola tänaval lõi seni tuvastamata isik 35-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

23. juulil teatati politseile, et Jõhvis Keskväljaku lähistel lõi seni tuvastamata isik 41-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

23.juuli sai politsei teate, et Jõhvis Sompa tänaval toimus konflikt viie inimese vahel, mille käigus sai vigastada 32-aastane mees. Kiirabi vaatas mehe kohapeal üle. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Röövimine

21. juulil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval lõi 46-aastane mees terava esemega 53-aastast naist röövimise eesmärgil. Naine toimetati haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargused

20. juulil sai politsei teate, et Narvas Puškini tänaval asuvasse korterise on sisenetud vaba juurdepääsu teel ning varastatud kaks käekella. Vargusega tekitatud kahju on 590 eurot.

 

22. juulil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänaval varastati vaba juurdepääsu teel jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 2600 eurot.

 

23. juulil teatati politseile, et Ahtmes Õpetajate tänaval asuva kortermaja trepikojast varastati lukustatud elektriline tõukeratas. Vargusega tekitatud kahju on 407 eurot.

 

Ähvardamine

21. juulil sai politsei teate, et Ahtmes ähvardas 41-aastane mees telefoni teel kahte inimest, kes tundsid hirmu oma elu pärast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kelmus

Politseisse pöördus Narvas elav naine, kellele helistas end politseiametnikuna esitlenud kelm, kes väitis, et naise nimele püütakse võtta laenu. End politseinikuna esitlenud pettur ei tegutsenud üksi, sest ta suunas naise kõne teise petturi juurde, kes esitles end SEB panga töötajana. Viimane palus naisel enda pangakonto kaitseks arvutisse alla laadida Anydesk programmi ja sisestada enda pangaandmed, mida naine ka tegi. Hiljem avastas kannatanu, et tema pangakontolt on kadunud 5200 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Vargus

21. juulil sai politsei teate, et Rakveres Parkali tänaval parkinud autost varastati ukseluku lõhkumise teel erinevaid aksessuaare ja riideesemeid. Vargusega tekitatud kahju on 1200 eurot.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine kahel Venemaa kodanikul. Neile määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise üheteistkümnel Venemaa, kuuel Moldova, kolmel Ukraina ja ühel Iisraeli kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Vargus

23. juulil sai politsei teate, et nädala jooksul on Pärnus Energia tänaval kinnistult varastatud kolm elektrimootorit ja erinevaid alumiiniumist esemeid. Vargusega tekitatud varaline kahju on umbes 3000 eurot.

 

Saaremaa

 

Kehaline väärkohtlemine
22. juulil sai politsei teate, et Saia külas ühistranspordipeatuses lõi 38-aastane mees taksojuhti, 58-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 38-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.