Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA info: Põlluharijatel on kasulik abimees – mobiiliäpp Iva! (2023-07-24 10:47:52)


Käesolevast aastast muutus oluliselt pindalatoetuste tööprotsess, tuues kaasa paindliku ning ennetava mõjuga seiresüsteemi. Kohe pärast pindalatoetuste taotluste vastuvõtu lõppu alustas PRIA põldude seirega. Uue lahendusena on taotlejatel PRIAga suhtlemiseks asukohamärgisega fotode tegemise rakendus ehk mobiiliäpp Iva. Rakendus on loodud toetuste taotlejatele fotoülesannete lahendamiseks, kui pinnaseire tulemusel tuvastatakse põllul võimalik mittevastavus taotlusega.

 

Uue programmperioodi pindalapõhiste toetuste taotluste kontrollimisel kasutatakse pinnaseiret - paljusid nõudeid kontrollitakse satelliitandmete alusel ning valimipõhiseid kohapealseid kontrolle tehakse oluliselt vähem. Pinnaseirega vaadeldakse kõiki põlde, mis olid lisatud pindalapõhiste toetuste taotlusele. Iga põllu kohta tehakse kindlaks, kas maakasutus vastab taotletule, kas põllul kasvab toetusõiguslik kultuur, kas põllul on tehtud õigeid tegevusi ning kas põllul esineb mittetoetusõiguslikke elemente nagu teed, hooned jms.

 

Põldude kohta, millel on seire käigus leitud võimalik mittevastavus taotlusel esitatud andmetega, saadab PRIA taotlejale e-kirja teel fotoülesande. Uue lahendusena on taotlejatel PRIAga suhtlemiseks asukohamärgisega fotode tegemise rakendus ehk mobiiliäpp Iva. Selle abil saab taotleja ise tõendada tegelikku olukorda põllul ning võimaldab põlluharijal kontrolliprotsessis PRIAga suhelda talle sobivamal ajal ilma koheseid sanktsioone kartmata.

 

Fotoülesandega võib PRIA näiteks soovida pilte põllu üldvaatest või seal kasvavast kultuurist. Igas ülesandes on täpselt kirjas, millisest põllust ning missuguseid fotosid on tarvis. Fotoülesande täitmine ja Iva kasutamine on lihtne ning - mis peamine - hoiab kokku põlluharija väärtuslikku tööaega.

 

Vaata Youtube'is, kuidas Iva kasutada.

 

Juhul, kui taotlejal endal puudub sobilik nutiseade või oskused äpi kasutamiseks, saab teavituse e-kirja teel edasi saata usaldusväärsele inimesele, kes saab oma nutiseadmes äpi alla laadida, vajalikud fotod teha ning PRIAle saata. Iva äpp on praegu arendatud ainult fotode tegemiseks ja saatmiseks.

 

Fotoülesannete saatmine algas juuli teises pooles ning esimesed ülesanded on klientidele juba välja saadetud.

 

Iva äpp töötab Android ja iOS nutiseadmetes (nutitelefon, tahvelarvuti). Android seadme puhul töötab äpp alates 8. operatsioonisüsteemi versioonist ning iOS seadme puhul alates 13. versioonist. Äpp on saadaval Google Play ja App Store rakendustes, Iva on äratuntav ikooni järgi, millel on tumesinisel taustal viljapead peos hoidva käe kujutis.

 

Vajadusel küsi abi:

·PRIA pindala- ja loomatoetuste infotelefonilt 737 7679 või võta ühendust teavituskirjas toodud kontaktaadressil või -numbril;

·PRIA teenindusbüroodest - kontaktid leiab meie kodulehelt siit;

·lisainfot leiab PRIA kodulehe Infokeskuse all olevalt Iva leheküljelt.

 

Pinnaseirest ja Ivast saab lugeda ka Maalehest ning Põllumehe Teatajast. Käesolev uudise leiab samuti kodulehelt.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.