Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liidu Ministrite Nõukogu võttis vastu otsuse puu- ja köögivilja reformi osas... (2007-06-15 10:45:16)

Euroopa Liidu Ministrite Nõukogu võttis vastu otsuse puu- ja köögivilja  reformi osas, mis on jätkuks 2003. aasta ühise põllumajanduspoliitika  reformile.

Puu- ja köögivilja sektori reformiga jätkati 2003. aastal Luksemburgis  kokkulepitud ühise põllumajanduspoliitika reformi printsiipide  ellurakendamist. Reformi peamisteks eesmärkideks on sektori  konkurentsivõime tõstmine, jätkusuutlikkuse tagamine, kriisidest  põhjustatud tootjate sissetulekute kõikumiste stabiliseerimine, puu- ja  köögivilja tarbimise edendamine ning samuti suurendada keskkonnameetmete  osatähtsust.

Konkurentsivõime suurenemine tagatakse toetuste suurema lahtiseotusega  tootmistest, töötlevale tööstusele mõeldud toetusest loobumisega peale 4-5  aastast üleminekuperioodi. Jätkusuutlikkust tõstetakse läbi  tootjaorganisatsioonide keskse rolli suurendamise, muutes nende loomist  tootjatele atraktiivsemaks. Samuti rõhutatakse keskkonnameetmete  suurenemise osatähtsust Euroopa Liidu ühiseelarvest finantseerimisel.
Tootjaorganisatsioonile on pandud ka keskne roll kriisiolukordade  ärahoidmisel ning haldamisel nii selleks määratud avaliku sektori raha  kasutamisel kui ka erasektori rahaliste vahendite kaasamisel.

Kindlasti on väga oluline Euroopa Komisjonile tehtud ülesanne tulla välja  „koolipuuvilja programmi” ettepanekuga, mis on mõeldud laste tervislike  toitumisviiside arendamiseks.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 15.06.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.