Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2023-07-12 06:20:43)


Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 89 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 51 varavastast kuritegu (sh 36 vargust). Registreeriti neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Liiklusest kõrvaldati 14 joobes juhti.

 

Väärtegusid registreeriti kokku 117, nende hulgas kaks joobes mootorsõiduki juhtimist, kolm narkoväärtegu ja kolm varavastast süütegu väheväärtusliku asja vastu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil teatati, et Mustamäe linnaosas Sõpruse puiestee korteris ründas mees oma elukaaslast. Mees lahkus enne politsei saabumist sündmuskohalt.

 

Harjumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil teatati, et Kiili vallas Luige aleviku korteris ründas 50-aastane mees 39-aastast naist. Juhtumi asjaolud on selgitamisel.

 

Piiriturvalisus

 

10. juulil viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalmenetluse 1977. aastal sündinud Gruusia kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni sissesõidukeeldu kolmeks kuuks.

 

10. juuli öösel Tallinna lennujaama saabunud lennureisi Riia meeskond andis politseiametnikele üle kaks reisijat, kes olid lennureisi ajal lennukis suitsetanud elektroonilist sigaretti. Isikuteks olid 1989. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik ja 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Patrull vestles nendega ja võttis seletuskirjad, mis järel lubati neil teekonda jätkata.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kelmus

10. juulil pöördus politseisse 24-aastane naine, kes müüs Facebook Marketplace'i kaudu enda asju. Temaga võttis ühendust ostja, kes saatis talle kullerteenuse lingi ja kuhu naine pidi sisestama oma pangakaardi andmed. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on läinud Leedu arveldusarvele 4044 eurot.

 

Võrumaa

 

Kelmus

10. juulil pöördus politseisse 79-aastane mees, kes soovis Soomest osta külmainet ja tasus müüjale 2170 eurot. Mees pole raha tagasi saanud ja kaup pole samuti temani jõudnud.

 

Piiriturvalisus

Möödunud nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Venemaa, kolmel Ukraina ja ühel Moldova kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

10. juulil teatati politseile, et Narvas Mõisa tänaval lõi 34-aastane mees 23-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

10. juulil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Toila vallas on varastatud ekskavaatorist tööriistad, võtmekastid ja raadiosidevahendid. Esialgne kahju on 2000 eurot.

 

Piiriturvalisus

10. juulil tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Usbekistani ja ühel Peruu kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

10. juulil tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine seitsmel Venemaa, kolmel Moldova ning ühel Usbekistani, Serbia ja Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

9. juulil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Türil lõi 36-aastane mees 71-aastast mees, kes sai viga.

 

Pärnumaa

 

Vargus

10. juulil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 1.mai - 6. juuli varastati Pärnus lukustatud panipaigast valget värvi jalgratas Romet Angel 28. Vargusega tekitatud varaline kahju on üle 200 euro.

 

Asja rikkumine ja hävitamine

10. juulil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 20. juuni öösel siseneti Pärnus Munamäe skateparki ehitusplatsile ja lülitati välja kompressor, mille tagajärjel kukkus kokku 40 meetrit maa-alust torustikku. Esialgne varaline kahju on 8320 eurot.

 

Raplamaa

 

Looma julm kohtlemine

10. juulil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohila vallas kasutas 48-aastane naine avalikus kohas oma koera kallal vägivalda.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.