Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilm muutub jahedamaks ja pilvisemaks (2007-06-14 11:24:51)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 13. juunil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Ilm on muutumas mõnevõrra jahedamaks ja heitlikumaks. Korraliku vihmasaju võimalus on suurim ööl vastu pühapäeva ning esmaspäeva päeval.
Neljapäeval ja reedel mõjutab Eesti ilma Stockholmi lähistelt üle Lõuna-Soome itta liikuva osatsükloni lõunaserv. Tuul puhub neljapäeval lõunast ja edelast 3-8 m/s, reedel pöördub aga läände ja loodesse, ulatudes iiliti 12-15 m/s. Vihmahooge ja kohatist äikest on enim neljapäeva õhtul ja ööl vastu reedet, kusjuures sajab peamiselt Põhja-Eestis. Sooja on öösiti 7...12 ja päeval 16...22, neljapäeval kuni 24 kraadi.
Laupäeval pakub väike kõrgrõhuala olulise sajuta, nõrga idatuulega ilma. Öösel langeb õhutemperatuur +4...+10 kraadini, päeval tõuseb aga 18...25 soojakraadini.
Pühapäeva öösel sajab mitmel pool äikesevihma, päeval tuleb hoovihma kohati. Öösel puhub kagu, päeval aga edela tuul 4-8, rannikul kuni 12 m/s. Öösel on sooja 12...16 ja päeval 17...23 kraadi.

Uue nädala algul hakkab meist läänes tugevnema kõrgrõhuala. Ilm on vahelduvalt pilves, esmaspäeval sajab veel mitmel pool hoovihma ja võib olla äikest.

Esmaspäevast kolmapäevani puhuvad läänekaarte tuuled 3-8, esmaspäeval rannikul kuni 12 m/s. Öösiti on sooja 7...13 ja päeviti 17...23 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +16...+17 kraadi, mis on normist 1...2 kraadi soojem. Sademeid on oodata 10-15 mm, mis on normi piires.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.