Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuuri blogis: TOP 9 tähelepanekut 2022. aasta mereseire tulemustest (2023-07-07 07:19:46)

 
Keskkonnaportaalis
 avaldati 2022. aasta mereseire tulemusi kajastav videolugu ja Keskkonnaagentuuri blogis põhjalikuma postituse, kus toome välja möödunud aasta 9 kõige tähelepanuväärsemat tulemust mereseirest.

 

Mereseire eesmärgiks on Eesti merealade vee kvaliteedi ja seisundi hindamine hüdroloogiliste, morfoloogiliste, füüsikalis-keemiliste, bioloogiliste, sh elustikus ja põhjasetetes määratavate näitajate kaudu, muutuste jälgimine ja prognoosimine, analüüsides nende põhjuslikke seoseid inimtegevuse ja looduslike protsessidega (sh kliimamuutuste mõju), aga ka võimalike ohuolukordade kindlaks tegemine ja vältimine.

 

Keskkonnaagentuuri juhtivspetsialist Timo Torp toob välja mõned põnevamad tulemused: "Näiteks on peaaegu kõikidel seirealadel märgata põisadru ohtruse vähenemist. Põhjusi peab välja selgitama edasise seire käigus. Möödunud seireaastad on aga näidanud, et viimaste aastate soolsuse tõus on hakanud positiivselt mõjuma põhjaloomastiku liigilisele koosseisule - on märgata balti lamekarbi arvukuse tõusu."

 

Taustaks 

Keskkonnaportaalis saad pikemalt tutvuda keskkonna teemadega ning omandada keskkonnaalaseid teadmisi. Samuti leiab sealt möödunud aastal ilmunud seirevideod 2021. aasta andmete kohta.

 

Allikas: Keskkonnaagentuuri teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.