Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maasikahooaeg on alanud (2007-06-14 07:45:29)

 

Maasikaaeg on kätte jõudnud: teisipäeval pakkus Võru taluturul marju juba kuus-seitse maasikamüüjat, maasikakilo maksis 50 krooni. Veel läinud laupäeval küsiti maasikakilo eest aga 80 (linnas) ja 60 (turul) krooni.

 

Kõige rohkem marju oli teisipäeval turule toonud Madise talu perenaine Ulvi Hilp Põlvamaalt. Maasikaid kasvatab ta turustamiseks juba 1994. aastast. Maasikataimi kasvab tal poolteisel hektaril ja heal aastal saab sealt tonnides saaki.

 

Miks maasikad mujal Eestis nii kallid on, isegi üle saja krooni kilo, ei osanud Ulvi Hilp arvata. Küll aga ütles ta, et maasikakorjajaid on raske leida. Nende pere on igal vabal hetkel maasikapõllul ja seda nii kevadel kui ka korjeajal.

 

Madise talu perenaine võrdles ka mullust ja tänavust maasika-aastat ning ütles, et eelmisel aastal said maasikad valmis alles jaanipäevaks.

 

„Ma olin esimeste marjadega siin turul jaanipäeva paiku. Tänavu valmisid esimesed marjad peaaegu kaks nädalat varem ja arvan, et järgmisel nädalal peaks kätte jõudma maasikamüügi kõrghooaeg, kui marjad on kõige odavamad,” ütles Ulvi Hilp. „Mina viin siis oma marjad kokkuostu, sest turul neid ära ei müü. Maasikas on hõrk ja õrn mari ega seisa kaua.”

 

Võru turul valitsevad endist viisi lilletaimed

Võru turul võtsid teisipäeval suurema osa müügilaudest enda alla lilletaimed, sest neid pole kunagi hilja istutada. Isegi juulis võib veel õitsvaid taimi mulda panna.

 

Siin-seal nägi ka maitserohelise müüjaid. Lehtsalati kimbust küsiti viis krooni, sibulapealsete punt maksis paar krooni, nagu ka petersell ja till.

 

Värske kurgi sai kätte 25 krooniga kilo. Tuntud kurgi- ja tomatikasvataja Janis Skepast müüs kurke aga kolm krooni odavamalt. Tomatite kohta lausus ta, et need saavad valmis pärast jaanipäeva.

 

Üks kurgiostjaist ütles, et tema paneb jaanipäeva paiku veel ühe kasvuhoonetäie tomatitaimi mulda. Nood tomatid valmivad hilja, osa läheb korvis paberi sees punaseks ja neid jätkub jõuludeni, seletas ta.

 

Allikas: ajaleht Võrumaa Teataja 13.06.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.