Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Söödainfo kogumine käib täie hooga (2023-07-06 06:59:25)


Põllumajandus-Kaubanduskoja üleskutse teada anda põllumajanduslikust maast, mis seisab kasutamata ja millelt saaks koguda sööta, on pälvinud inimeste tähelepanu. Kõigest viie päevaga on andmebaasi sisestatud info pea 200 maaüksuse kohta.

Loomakasvatajate mure sööda nappuse pärast, mille tingisid erakordsed ilmastikuolud, kus põuaperiood kestis pikalt ja öösel oli tugevad öökülmad, saab veidikenegi leevendust. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja üleskutse anda teada kasutamata põllumajanduslikust maast leidis elavat vastukaja ja inimesed on hakanud maaüksustest teavitama. "Hea meel on tõdeda, et nii keerulisel ajal, kus põud on teinud paljudes kohtades liiga ja saagid on kesised, on paljud inimesed ühinenud üleskutsega, et tuua veidikenegi leevendust väga kriitilisse situatsiooni," tõdes koja juhatuse esimees Ants Noot.

Koja piimatoimkonna esinaine Pilleriin Puskar, kes on nõustanud loomakasvatajaid sööda küsimustes ütles, et farmipidajate huvi andmebaasi vastu on olnud suur. "Enim soovitakse pidada nõu sööda kogumise ja ratsioonide kohta," rääkis ta. "See, et viie päevaga on üles antud info 200 maaüksuse kohta on väga hea tulemus," lisas Puskar.

Noot sõnas, et oluline on saada info liikuma. "Usun, et keerulistest olukordadest leidub ikka väljapääs. Peaasi, et loomakasvatajad ei jääks oma murega üksi vaid räägiksid sellest ja koos otsitaks lahendusi. Koos oleme palju tegusamad," lausus ta.

Möödunud nädalal räägiti koja piimatoimkonna ümarlaual sööda puudusest ja liikmed tegid ettepaneku koja töötajatele andmebaasi koostamiseks, mis annaks teada põllumajanduslikest maaüksustest, millelt saab koguda niidet või teha teraviljakülvi siloks.

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.