Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2023-06-30 06:44:09)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud ööpäeval 108 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 60 varavastast kuritegu, sh 43 vargust.

 

Toimus 4 inimkannatanuga liiklusõnnetus, milles sai kokku viga 5 inimest.

 

Juhtimiselt kõrvaldati 9 alkoholi või narkootikumide tarvitamistunnustega sõiduki juhti.

 

Ööpäevaga saabus Eestisse 160 Ukraina kodanikku, kellest 92 plaanivad esialgu Eestisse jääda.

 

 

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

28. juunil teatati, et Kesklinnas Nunne tänaval lõi 43-aastane mees endale tuttavat, 48-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

28. juunil teatati, et Paldiskis Rae tänaval kõi 28-aastane mees oma endist elukaaslast. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

 

28. juunil teatati, et Lääne-Harju vallas ründas 51-aastane mees oma endist elukaaslast, 46-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

Piiriturvalisus

27. juunil juhtis 1975. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik Harjumaal Rummu alevikus mootorsõidukit Ford Turnier olles alkoholijoobes. Samuti puudus mehel vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni, veel selgus et ta viibis Eestis 435 kalendripäeva seadusliku aluseta. 28. juunil toimus Harju Maakohtu Tallinna kohtumajas kohtuistung, kus mehele määrati rahatrahv 175 trahviühikut, summas 700 eurot. Lisaks koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 14 päeva jooksul ning kohaldati kolmeks aastaks Schengeni sissesõidukeeld.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Vargused

Politseile laekus teade, et 21. juunil varastati Tartus Riia tänavalt lukustatud tõukeratas. Kahju on 400 eurot.

 

20. juunil avastati, et Tartus Pargi tänava kortermaja ühiskasutatavast garaažist on varastatud jalgratas Specialized. Vargusega tekitatud kahju on 2400 eurot.

 

Võrumaa

 

Vägivald võimuesindaja suhtes

24. juunil peatasid politseinikud Võrumaal kontrolliks ühe kiirust ületanud sõiduki. Selles viibinud inimeste kontrollimisel muutus masinas viibinud 24-aastane naine politseiniku suhtes agressiivseks ning hammustas menetlustoimingute käigus ametnikku käest. Politsei pidas joobes naise kinni ning viis kainenema. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

28. juunil avastas Mehikoorma radarivaatleja Lämmijärvel piirirežiimi rikkumise ühe aluse poolt. Piirivalve paadipatrull reageeris sündmusele ning pidas aluse kinni. Laeval oli kaks inimest, nad olid mõlemad kained ning tunnistasid eksimusest toime pandud rikkumist. Paadijuhile vormistati riigipiiriseaduse rikkumise eest 40-eurone rahatrahv.

 

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise kahel Moldova, ühel Venemaa ja ühel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Järvamaa

 

Vargus

27. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Paides varastati korterist ehteid. Vargusega tekitatud varaline kahju on 1500 eurot.

 

Pärnumaa

 

Vargused

28. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Tootsis varastati keldriboksist tumesinine meeste jalgratas, tööriistakomplekt "VATA", kalamehejope, laminaatparketti, õlikanistreid ja kütust. Vargusega tekitatud varaline kahju on 1130 eurot.

 

28. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Tori vallas varastati kuurist Husqvarna murutraktor ja haakekäru. Vargusega tekitatud varaline kahju on 2400 eurot.

 

Saaremaa

 

Vargus

28. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Orissaares varastati telgist kaamera koos mälukaardiga. Vargusega tekitatud varaline kahju on 730 eurot.

 

 

IDA PREFEKTUUR

.

Ida-Virumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

28. juunil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänaval lõi 38-aastane mees 33-aastast meest terava esemega. Kiirabi viis kannatanu haiglasse. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

28. juunil sai politsei teate, et Narvas Õhtu tänaval lõi 69-aastane mees enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

28. juunil teatati politseile, et Narvas Paemurru tänaval lõi 51-aastane mees 20-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

29. juunil sai politsei teate, et Jõhvis Metalli tänaval lõi 21-aastane mees 43-aastast meest.Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Vargus

27. juunil sai politsei teate, et Ahtmes varastati ehitusobjektilt tööriistu, pikendusjuhtmeid, loode ja redeleid. Vargusega tekitatud kahju on 2600 eurot.

 

Lääne-Virumaa

 

Kelmus

Politseisse pöördus Vinni vallas elav naine, kelle abikaasale ja tütrele tuli väidetav Pärnu Maakohtu kutse, kus väideti, et naine on laenufirmale võlgu. Naine ei ole aga laenu antud laenufirmast võtnud ning laen on võetud naise teadmata. Kelmusega tekitatud kahju on 7000 eurot.

 

Piiriturvalisus

28. juunil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljal Ukraina, kolmel Venemaa ja Moldova ning ühel Tadžikistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.