Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Autovabaduse puiestee avatakse Tartu linna päeval (2023-06-29 08:45:21)


Sellesuvine Autovabaduse puiestee avatakse 29. juunil kell 19 Tartu linna päeva galakontserdiga, kus esineb Harkivi ooperikoor koos tuntud solistidega. Autovabaduse puiesteel pakutakse rohkem kui kuu aja vältel mitmekesist programmi ja isetegemisrõõmu.

 

Vabaduse puiestee on sel perioodil turuhoonest kuni Kaarsillani autoliiklusele suletud. Autovabaduse puiesteele tuleb veemängude ala, karussell, raamatukogu koos lugemisalaga, mitmesugused ronilad ja teised atraktsioonid. Taaskasutatakse ka eelmiste aastate tänavamööblit.

 

Kultuuriprogramm on üles ehitatud kindlas rütmis: neljapäeviti toimuvad suurkontserdid, reedeti liikumispäevad ja laupäeviti perepäevad. Programmi ja tegevusi kavandades on arvestatud erinevate eagruppidega, alates kõige väiksematele mõeldud beebihommikutest kuni eakamatele sobivate tegevusteni.

 

Lavale astuvad reket, Ivo Linna & Supernova, Bedwetters, Daniel Levi bänd, Estonian Voices (koostöös festivaliga Klaaspärlimäng) ja mitmed teised artistid.

 

Liikumispäevadel saab osaleda jooksu ja kepikõnni ühistreeningutel, tantsida, ratsutada, proovida vehklemist, mõõgavõitlust, judot, karated jm. Õhtuti saab tantsida elava muusika saatel, tantsuks mängivad Estraadiraadio, Julio Romero y su Ritmo Latino, folklooriklubi Maatasa jt.

 

Perepäevadel saab tutvuda muuseumitega, vaadata ühiselt noorte laulu- ja tantsupidu, osaleda muusikatundides, avastada tehnika- ja teadusmaailma ning laulda üheskoos Gerli Padar-Parmasega. Hilisõhtuid sisustab Tartu Elektriteatri välikino suvine filmiprogramm.

 

Autovabaduse puiesteel on avatud ka Tartu Noorsootöö Keskuse noorteala, mis pakub kuu aja vältel lastele ja noortele erinevaid tegevusi. Noorteala on avatud iga päev kell 14-20.

 

Sündmus lõpeb Tartu toidu- ja veinifestivaliga 4.-6. augustil.

 

Autovabaduse puiestee korraldamisel lähtutakse keskkonnahoidlike sündmuste põhimõtetest: alal kasutatakse pandinõusid, tarbitakse taastuvenergiat, pakutakse tasuta joogivett, sorteeritakse jäätmeid ning julgustatakse külastajaid valima keskkonnahoidlikke liikumisviise.

 

Korraldajad: Tartu linn, SA Tartu 2024, Tiigi Seltsimaja, Tartu Turg, Tartu Noorsootöö Keskus ja paljud teised head koostööpartnerid.

 

Jooksvalt täieneva programmi leiab siit: https://tartukorraldab.ee

 

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.