Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsandustudengite abiga saavad soovijad endale ise hõrke söögiseeni kasvatada (2007-06-14 07:38:11)


Maaülikooli metsandustudengite Hektor Uustalo ja Valdu Vahemetsa initsiatiivil loodud ettevõtte kaudu saavad huvilised endale austerserviku kasvatuse kasvõi oma koduõuele püsti panna. Sel viisil pakutakse inimestele meeldivat võimalust huvitava söögiseene kasvatusprotsessis ise osaleda ning loomulikult ka saagist valmistatud delikatessroogi nautida.


Sellise omanäolise teenuse pakkumise ja edasiarendamise idee tekkis noormeestel bakalaureuseõppe raames olnud seenekasvatuskursuse käigus. Kuigi Maaülikoolis ei tegeleta selles vallas teadustööga, on nad püüdnud erinevaid kasvutingimusi varieerides optimaalsemaid välja selgitada ning plaanitakse ka teiste seeneliikidega eksperimenteerimist.


Enda eelistena tuuakse välja, et kasvusubstraadina kasutatavad pakud on konkurentide omadest suuremad ning raskemad, mistõttu võimaldavad hoopis suuremat saaki oodata. Samuti aitavad poisid ise pakud kliendi õuel parimatesse valgustingimustesse maha istutada ning nõustavad kõikvõimalike asjassepuutuvate küsimuste osas.


Allikas: Põllumehe e-uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.