Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
23. juunil tähistatakse Tartus võidupüha ja süüdatakse jaanituli (2023-06-22 07:49:12)


Reedel, 23. juunil tähistatakse Tartus võidupüha. Pidulikud üritused algavad pärgade asetamisega Vabadussõjas langenute mälestusmärkide juurde, päeval toimub maakaitsepäev Eesti Põllumajandusmuuseumis ning õhtu lõppeb Tartu linna jaanitulega Raadi mõisapargis.

 

Kell 9 asetavad Tartu linn, Kaitseliidu Tartu malev, Naiskodukaitse, Kodutütred, Noored kotkad, politsei, päästeameti ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu esindajad pärjad Pauluse kalmistule Vabadussõja monumendile; kell 9.10 Raadi kalmistule Julius Kuperjanovi hauale ning Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale.

 

Kell 10 toimub Kalevipoja monumendi juures pidulik tseremoonia, kus kõnelevad linnapea Urmas Klaas ja Kaitseliidu Tartu maleva kaplan Priit Tamm ning asetatakse pärjad Kalevipoja monumendi jalamile.

 

Kaitseliidu Tartu malev kutsub Ülenurmele Eesti Põllumajandusmuuseumi hoovi maakaitsepäevale, kus on võimalik tutvuda Kaitseliidu ja liitlasüksuste varustuse ning tehnikaga, Politsei-ja Piirivalveameti tööga, Vanglateenistuse poolt välja pandud keelatud esemetega. Naiskodukaitse koos Päästeametiga tutvustavad kriisivalmiduse ja ohutushoiu teemasid ning meditsiinitelgis näeb grimeerijate poolt loodud haavu. Pere noorematele pakuvad põnevaid tegevusi noorteorganisatsioonid Kodutütred ja Noored Kotkad, kohal on näomaalijad ning ponid. Kõigile on avatud Eesti Põllumajandusmuusemi loomalaut ja vanatehnika väljak. Meeleolu loovad mitmed etteasted ning kõhtu täidab maitsev sõdurisupp.

Ajakava: Kell 11.00 on maakaitsepäeva avamine Põllumajandusmuuseumi areenil, kell 13.00 Kaitseliidu Tartu maleva pidulik rivistus ja ergutuste üle andmine ning kell 13.40 võidutule toomise ja jagamise tseremoonia. Võidutuli tuuakse ka Tartu linna jaanitulele, kus linnapea selle vastu võtab ja jaanitule süütab. Rohkem infot.

 

Kell 17-01 toimub Tartu linna jaanituli Raadi mõisapargis. See algab perepäevaga, veetornis on avatud fotonäitus "Raadi läbi aegade", lapsed saavad hüpata batuudil, sõita poni ja elektriautoga, külastada miniloomaaeda, veereda zorb-pallis, teha näomaalinguid, meisterdada ERMi käsitöötelgis, panna ennast koos vanematega proovile õuemales ja -kabes ning liikluseeskirjade tundmises, osaleda orienteerumismängus ja minna koos giidiga Raadi ajalugu avastama. Kell 20 on kõik oodatud Raadi järve kaldale, kus alustab ansambel Legend. Kell 21 saabub peoplatsile päeval Tartusse jõudnud võidutuli, millest süttib Tartu linna jaanituli. Kell 21.30 algab tantsuõhtu ansamblitega Legend, Svjata Vatra ja Nedsaja Küla Bänd.

Allikas: Tartu LV uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.