Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Autovabaduse puiesteele tuleb veemängude ala (2023-06-22 07:42:11)


Ruumiprogramm toob Autovabaduse puiesteele juba tuttavliku kõrval ka palju uut uudistamiseks.

 

Algselt planeeritud basseini asemel tuleb tänavu hoopis veemängude ala, kust leiab erinevad veeatraktsioonid, mis pakuvad erinevaid tegevusi nii väiksematele kui suurematele. Veeatraktsioonid kasutavad vähem vett, on ohutumad, ent pakuvad seejuures palaval suvepäeval kindlasti piisavalt jahutust ja võimalusi mänguks. Lisaks leiab alalt suure pöördkarusselli ja erinevaid turnimisatraktsioone.

 

"Paljude tartlaste jaoks on Autovabaduse puiestee olulise sümboolse tähendusega. See markeerib Tartu suve algust ja loob nii linlastele kui ka külalistele uusi võimalusi tegevusteks südalinnas. Lisaks erinevatele toimuvatele rahvarohketele sündmustele Autovabaduse puiestee alal, oleme teinud suuri pingutusi selle nimel, et külastajatel oleks tegevusi ja mõnus olla ka ajal, mil sündmusi ei toimu. Tänava sulgemise ja paigaldatavate ruumiloome elementidega loome suurepärase atmosfääri, kus suvel veeta aega perega, kohtuda tuttavatega ja nautida kultuurseid sündmuseid," ütles kultuuriosakonna juhataja Sten Svetljakov.

 

Taaskasutusele tuleb eelmiste aastate tänavamööblit, mida on vähemal või rohkemal määral uuendatud. Ruumiprogramm näeb ette palju erinevaid aja maha võtmise võimalusi alates võrkkiikedest kuni kaasava eelarve raames soetatud pinkideni, mis suve lõpus oma püsivad asukohad üle terve linna leiavad. Pausi saab teha nii päikese käes, vilus kui vajadusel vihmavarjus.

 

Uudistada ja omavahel võrrelda saab niidul ja tavalises murus kasvavate taimede liigirikkust, samuti saab tutvuda erinevate toidutaimedega.

 

Lugemisalal saab nautida Autovabaduse puiesteele tulnud linnaraamatukogu raamatuid.

 

Suveks kolib siseruumidest Autovabaduse puiesteele Tartu Noorsootöö Keskus. Noortealalt leiab kuu aja vältel lastele ja noortele tegevusi iga päev alates meisterdamisest kuni koolitusteni.

 

Lava ehitatakse tänavu kesklinna pargi poolsele nõlvale ning see jääb sinna ka kultuuripealinna aastaks. Lava ette tuleb mõnus kunstmurukattega tantsuplats.

 

Vabaduse puiestee suletakse 22. juuni hilisõhtul, selleks, et alustada Autovabaduse puiestee ala ettevalmistustega, mida saab nautida 29. juunist 6. augustini.

 

Autovabaduse puiestee avab 29. juunil toimuv Tartu linna päev, nii Autovabaduse puiestee kui ka Tartu linna päeva programmi leiab vastloodud Tartu linna üritusi koondavalt leheküljelt tartukorraldab.ee.

 

Autovabaduse puiestee korraldamisel lähtutakse Tartu linna ja Tartu 2024 keskkonnahoidlike sündmuste juhendist, et vähendada sündmuse keskkonnamõju. Alal kasutatakse pandinõusid, tarbitakse taastuvenergiat, pakutakse tasuta joogivett, sorteeritakse jäätmeid ning julgustatakse külastajaid tulema alale ühistranspordi, jalgratastega ja jalgsi.

 

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu linn, SA Tartu 2024, Tiigi Seltsimaja, Tartu Turg, Tartu Noorsootöö Keskus ja paljud teised head koostööpartnerid.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.