Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maikuu kinnisvaraturg näitas hooajalist elavnemist (2023-06-21 07:16:34)


Maa-ameti andmetel tehti 2023. aasta mais kinnisvaraturul 4091 ostu-müügitehingut, mida on 23 protsendi võrra vähem kui eelmine aasta samal ajal, kuid neljandiku võrra rohkem kui eelnenud kuul.

 

Eluruumina müüdud korteriomandiga tehti 2217 tehingut, hoonestamata maadega 908 tehingut ning hoonestatud maadega 691 tehingut, mida oli vastavalt 20, 31 ja 20 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal.

 

Tallinnas tehti 951 korteritehingut, mida oli 8 protsenti vähem kui 2022. aasta mais. Tehinguid uute korteritega oli pealinnas ligi 16 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal, samal ajal vanemate korteritega tehtud tehingute arv püsib endiselt 17 protsenti madalamal. Tartus müüdi 184 korterit ning Pärnus 79 korterit, mida on vastavalt 44 protsenti ja 34 protsenti vähem kui aasta eest samal ajal.

 

Mais maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 3165 eurot ning aastaga on ruutmeetri hind kallinenud ligi 5 protsenti. Sealhulgas pealinna uue korteri ruutmeeter maksis mais keskmiselt 3913 eurot ja vanema korteri ruutmeeter 2797 eurot. Aastane hinnakasv on uute korterite puhul ligi 9 protsenti ning järelmüükide hinnatase püsib samal tasemel. Eelmise kuuga võrdlusel on nii esmamüükide kui ka järelmüükide keskmine hind kasvanud ligi 3 protsenti. Tartus oli korteri ruutmeetri keskmine hind 2436 eurot ning aastane kasv 2 protsenti. Pärnu korteri ruutmeetri keskmine hind oli maikuus 2200 eurot, mis jäi aastases võrdluses samaks.

 

Detailsem maikuu ülevaade Maa-ameti kodulehel.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas.

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.