Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tänavuse looduskaitsekuu lõpetab Eesti kaitsealasid tutvustava raamatu esitlus (2007-06-13 16:00:36)

 
Reedel, 15. juunil kell 11 algab Tallinnas Nõmme Spordikeskuses (Külmaallika 15a) üle-Eestilise looduskaitsekuu lõppu tähistav üritus, kus esitletakse raamatut "Eesti kaitsealad". Ajakirjanike osavõtt on oodatud.

Raamatu autoriteks on Tiit Leito, Arne Ader ja Kai Kimmel. Kõigile loodushuvilistele mõeldud raamatus esitleb ja portreteerib raamatu koostaja loodusfotograaf Tiit Leito 80 Eestile iseloomulikku kaitseala. Raamatu kujundas kunstnik Kersti Tormis.

Kogumiku jaoks valiti välja kaitsealad, mis kõige paremini iseloomustavad viit maastikupiirkonda: Lääne-, Põhja-, Vahe-, Ida- ja Lõuna-Eestit. "Põhirõhk on nii sõnas kui pildis loodusväärtuste kirjeldamisel, mis üldjuhul on olnud ka kaitsealade moodustamise lähtealuseks. Fotode puhul on suurem rõhk maastikel, välja on püütud tuua nii tüüpiline kui ka neile ainuomane," selgitas Leito. Suurem osa fotosid on tehtud 2005. ja 2006. aastal.

"Looduskaitse erinevaid aspekte ja üksikuid kaitsealasid tutvustavaid raamatuid on ilmunud ka enne, kuid sellises mahus ja sisulises terviklikkuses on see väljaanne esmakordne," lisas koostaja. Raamatu ilmumine on oluline ka seetõttu, et tänavu augustis tähistavad oma 50.
sünnipäeva seitse kaitseala, neist suurimad on Viidumäe, Vilsandi, Matsalu ja Nigula.

Raamat valmis kaitsealade haldaja Riikliku Looduskaitsekeskuse ning Keskkonnaministeeriumi osavõtul ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) rahastamisel.

Lõppev üle-Eestiline looduskaitsekuu "Puud rahva meeles ja keeles” oli pühendatud põlispuudele. Enamik looduskaitsekuu ettevõtmisi oligi seetõttu seotud puude ja metsaga. Nende korraldajateks olid peamiselt Keskkonnaministeeriumi maakondlike keskkonnateenistuste ja Riikliku Looduskaitsekeskuse töötajad. Looduskaitsekuu jooksul viidi läbi rohkem kui 70 temaatilist üritust üle Eesti, seal hulgas ka mitu loodushariduslikku pikemaajalist programmi.

Riikliku Looduskaitsekeskuse peadirektori asetäitja Leelo Kukk kinnitas, et looduskaitsekuu toimub kindlasti ka järgmisel aastal.

Üle-Eestilist looduskaitsekuud korraldatakse alates 1980. aastast. Looduskaitsekuu eesmärk on ühiselt panustada meie looduskeskkonna säilimisse. Pearõhk on praktilistel töödel, milles osalevad nii ühiskondlikud organisatsioonid, õpilased kui ka looduskaitsjad. Korraldatakse rohkesti mitmeid loodushariduslikke üritusi ja korrastatakse loodusobjekte. Igal aastal on looduskaitsekuu üritused seostatud kindla teemaga.

Lisainfo: Monika Kopti, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja kt,
tel 521 2602.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.06.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.