Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2023-06-20 07:16:03)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 128 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja42 varavastast kuritegu, sealhulgas 30 vargust ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Juhtimiselt kõrvaldati 52 joobes sõidukijuhti.

Nädalavahetuse jooksul tuli üle piiri Eestisse 299 Ukraina kodanikku, kellest 166 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehalised väärkohtlemised

16. juunil teatati, et Lasnamäel Sinimäe korteris lõi 51-aastane mees oma 62-aastast õde.

 

16. juunil teatati, et Kesklinnas Liivamäe tänava kortermajas lõi alkoholijoobes 23-aastane mees oma 26-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

16. juunil sai politsei väljakutse Lasnamäele Pallasti tänava korterisse, kus toimus konflikt kahe mehe vahel.

 

16. juunil teatati, et Lasnamäel Pikri tänava korterimajas lõi 27-aastane mees 55-aastast naist.

 

17. juunil teatati, et Kristiines Sõpruse puiestee korteris tegi 33-aastane naine viga 31-aastasele mehele.

 

17. juunil sai politsei teate Lasnamäele Laagna teele, kus 21-aastane mees lõi 23-aastast naist.

 

17. juunil lõi seni tuvastamata mees Kesklinnas Tatari tänaval 37-aastast meest.

 

17. juunil teatati, et Kesklinnas Mere puiestee baaris lõi 45-aastane mees 49-aastast naist.

 

17. juunil teatati, et Haaberstis Õismäe teel lõi seni tuvastamata inimene 21-aastast naist.

 

17. juunil toimus Lasnamäel Pallasti tänaval asuvas poes konflikt kahe mehe vahel.

 

17. juunil teatati, et Kesklinnas Aia tänaval lõi 22-aastane mees 53-aastast meest.

 

18. juunil teatati, et Kesklinnas Valli tänaval lõi tundmatu inimene 24-aastast meest.

 

18. juunil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänava korteris lõi alkoholijoobes 29-aastane mees 31-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

18. juunil toimus konflikt meeste vahel Kesklinnas Raekoja platsil asuvas baaris, milles sai kannatada 22-aastane mees.

 

18. juunil teatati, et Mustamäel Keskuse tänava kortermajas lõi 37-aastane naine oma 37-aastast elukaaslast.

 

18. juunil teatati, et Kristiines tedre tänava kortermajas lõi naaber 57-aastast meest.

 

18. juunil toimus Mustamäel Siili tänava kortermajas naabrite vahel tüli, milles sai kannatada 38-aastane mees.

 

Harjumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

17. juunil teatati, et Jõelähtme vallas toimus konflikt 65- ja 27-aastase mehe vahel.

 

18. juunil teatati, et Saku vallas Männiku külas lõi 19-aastane mees 39-aastast meest.

 

18. juunil sai politsei väljakutse Loksa linna, kus 27-aastane mees lõi terava esemega 25-aastast meest.

 

Piiriturvalisus

 

17. juunil saabus Stockholmist Tallinna Vanasadamasse laevaga 1976. aastal sündinud Nigeeria Liitvabariigi kodanik. Mees esitas kehtetu Rootsi elamisloa. Elamisloa kohta tehti päring Rootsi, mille vastus on, et tal on taotlus sisse antud uue elamisloa saamiseks aga menetlus alles käib. Isik võib viibida Rootsi Kuningriigis, kuid Eestisse saabumiseks tal õiguslik alus puudus. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja määrati rahatrahv 10 trahviühikut, summas 40 eurot. Samuti kohaldati ka kuueks kuuks siseriiklik sissesõidukeeld.

 

18. juunil kontrolliti Tallinna-1 piiripunktis lennuga saabunud 1997. aastal sündinud Tansaania Ühendvabariigi kodanikku. Naisel puudus õiguslik alus Eestisse saabumiseks (viisa või elamisluba). Naise väitel on tal Poola Vabariigis elamisluba, kuid kontrollimisel selgus, et ta on Poolas elamisluba taotlenud, kuid menetlus on pooleli ja otsust langetatud ei ole. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld.

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Jõgevamaa

 

Kehaline väärkohtlemine

17. juunil sai politsei teate, et Põltsamaa vallas lõi mees oma 51-aastast abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Tartumaa

 

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

18. juunil teatati politseile, et Tartu linnas Lootuse tänaval ähvardab alkoholijoobes 30-aastane mees möödujaid. Politsei sündmuskohale saabudes oli mees agressiivne ning lõi abipolitseinikku, kes sai vigastada. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Viljandimaa

 

Kelmus

16. juunil pöördus politseisse 32-aastane naine, kes soovis osta telefoni iPhone 12. Naine kandis müüjale telefoni eest 300 eurot, aga pole telefoni kätte saanud ning raha ei ole talle tagastatud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Kehaline väärkohtlemine

16. juunil sai politsei teate, et Viljandi linnas Endla tänaval ründas alkoholijoobes 31-aastane mees 33-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Kehalised väärkohtlemised

16. juunil sai politsei teate, et Narva-Jõesuus Aia tänaval lõi 37-aastane mees enda endist elukaaslast ning selle käigus varastas ka kannatanu mobiiltelefoni väärtuses 850 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

17. juunil teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 40-aastane mees enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

17. juunil sai politsei teate, et Toilas ühistranspordis konflikti käigus lõi 62-aastane naine 18-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

17. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvas korteris lõi 49-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

17. juunil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Mõisa teel lõi 18-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

18. juunil sai politsei teate, et Kiviõlis Soo tänaval asuvas korteris lõi konflikti käigus 59-aastane naine enda elukaaslast. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

18. juunil teatati politseile, et Sillamäel Viru puiesteel lõi seni tuvastamata isik 41-aastast naist ning seejärel ähvardas teda relvataolise esemega. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Ähvardamine

16. juunil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas korteris ähvardas 35-aastane mees enda elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Omavoliline sissetung

18. juunil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Põhja alleel asuvasse korterisse on omavoliliselt sissetungitud luku lõhkumise teel.Esialgse info kohaselt korterist midagi varastatud ei olnud.

 

Vargus

16. juunil sai politsei teate, et Narvas Mõisa tänaval asuvast korterist on vaba juurde pääsu teel varastatud köögitehnika ning sularaha. Vargusega tekitatud kahju on 390 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Moldova ja Venemaa kodanikul. Neile määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

 

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise seitsmeteistkümnel Moldova, neljateistkümnel Venemaa, neljal Ukraina, kahel Serbia ja ühel Usbekistani kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

 

Pärnumaa

 

Röövimine

18. juunil pärast kella 20 õhtul teatati politseile, et Pärnu kesklinnas tungisid seni kindlaks tegemata isikud kallale 36-aastasele mehele ning võtsid temalt ära telefoni ja seljakoti koos asjadega. Kannatanule tekitatud varaline kahju on hinnanguliselt 800 eurot.

 

Kehaline väärkohtlemine

17. juunil veidi enne südaööd anti politseile teada, et Tori vallas lõi 50-aastane joobes mees enda 40-aastast elukaaslast.

 

Vargus

17. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Pärnus varastati spordiklubi territooriumilt kaks paadimootorit. Tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.