Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kliimaministri teadusnõunikuna alustab tööd Aveliina Helm (2023-06-20 07:10:22)


Kliimaministri teadusnõunikuna asub tööle bioloog ja looduskaitseteadlane, professor Aveliina Helm.

Teadusnõunik nõustab ministrit kliimaministeeriumi oluliste poliitikate kujundamisel ja kliimaseaduse ettevalmistamises. "Oleme kliimavaldkonna juhtmõttena sõnastanud, et majandus peab mahtuma looduse piiridesse ning väiksem keskkonnajalajälg on konkurentsieelis," sõnas kliimaminister Kristen Michal. "Selle saavutamiseks tuleb teha olulisi samme, valdkondi digitaliseerides saada parem ülevaade tarkade otsuste tegemiseks. Meil on võimalus tuleviku poliitikakujundusse kaasata keskkonnakaitsjaid, ettevõtjaid, teadlasi ja eksperte. Aveliina Helm aitab koondada fakte ja teadmisi, mis Eestis asjatundjatel on, et ausas arutelus saaks sündida kvaliteetsed otsused."

Kliimaministeerium valmistab lisaks kliimaseaduse väljatöötamisele ette mitmeid olulisi muutusi - üleminek taastuvenergiale, metsaressursi kestlikum kasutamine, keskkonnasõbralikumale transpordile üleminek, jäätmereform, elurikkuse suurendamine ja looduse taastamine. Kõikides nendes teemades on oluline, et otsused tehakse kaalutletult ja faktidele toetudes.

Aveliina Helm nentis, et kliimamuutuse ja elurikkuse kaoga seotud väljakutsed on aina pakilisemad ning käegakatsutavamad nii Eestis, Euroopas kui ka kogu maailmas. "Valdkond on väga lai ja infot, milles peab orienteeruma, on palju. Olen kindel, et häid ja edasiviivaid samme saab astuda vaid siis, kui otsuste tegemisel on kättesaadav aja- ja asjakohane teaduslik taustainfo. Soovin tuua ministri meeskonda laiapõhjalist teaduslikku teadmist valdkonna väljakutsetest ja lahendustest. Loodan, et saan sellega kaasa aidata Eesti looduse, keskkonnaseisundi ja inimeste heale käekäigule," sõnastas Helm oma töösuuna ministri nõunikuna.

Aveliina Helm on Tartu Ülikooli taastamisökoloogia professor, ökoloogilise taastamise ühingu Euroopa sektsiooni juhatuse liige, ÜRO egiidi all tegutseva valitsustevahelise elurikkuse ja loodushüvede koostöökogu (IPBES) ekspert ning mitmete tunnustatud rahvusvaheliste teadusühingute liige. Helm on hetkel ka Eestimaa Looduse Fondi nõukogu esimees. Ta taandub Eestimaa Looduse Fondi nõukogu liikme kohalt. Teadustööga Tartu Ülikoolis Aveliina Helm jätkab ja alustab ministri teadusnõunikuna osaajaga tööd alates 1. juulist.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.