Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Autovabaduse puiestee on keskkonnahoidlik (2023-06-20 06:57:30)


Autovabaduse puiestee. Foto autor: Ketlin Lääts


29. juunist 6. augustini toimuva Autovabaduse puiestee korraldamisel on suur rõhk sündmuse keskkonnasõbralikkusel.

Oluline osa keskkonnahoiu eesmärkidest on seotud toitlustuse ja pakendiringlusega. Ühekordsed nõud ja pakendid ei ole alal soositud. Need, kes isiklikke nõusid kaasa ei võta, saavad toitu nautida Ringo korduskasutatavatelt pandinõudelt. Pandina tuleb nõude eest välja käia 1 euro, mille saab nõude tagastamisel tagasi.

Samuti on alal kraanid puhta joogiveega ja võimalus ka isiklikke nõusid pesta.

Toitlustajad on kasutanud oma toitude valmistamisel kohalikke, mahedaid ja õiglase kaubanduse tooteid. Samuti pakub iga toitlustaja vähemalt ühte täistaimset ehk vegan toitu. Koostöös Eestimaa Looduse Fondiga märgitakse menüüs ära ka üks planeedisõbralik toiduvalik. Toit, mis toitlustajatel päevast üle jääb, leiab oma tee toidujagamiskappi või jagatakse laiali.

Korraldajad, programmi läbiviijad, toitlustajad ja külastajad sorteerivad jäätmeid kogu sündmuse vältel. Eraldi sorteeritakse taarat, biojäätmeid, segapakendeid ja segaolme jäätmeid. Suitsukonisid ja e-sigarette kogutakse eraldiseisval suitsualal spetsiaalsetesse konteineritesse.

Kuigi puiestee ruumikorraldus on veidi teistsugune kui varem, kasutatakse alal võimalikult palju möödunud aastatest tuntud mööblit, dekoratsioone ja atraktsioone. Vastavalt vajadusele on esemeid parandatud, põnevamaks disainitud või täiesti ümber ehitatud.

Kogu alal kasutatav elekter pärineb taastuvatest allikatest.

Autovabaduse puiesteele on kõige mugavam tulla jalgsi, ratta, tõukeratta või ühistranspordiga. Mõlemasse puiestee otsa paigaldatakse ajutised rattaparklad. Lisaks on rattaparklad püsivalt Poe ja Küüni tänaval ning kaubamaja ja turuhoone juures. Lähimad rattaringluse parklad on Uueturu ja Magistri. Autovabaduse puiestee lähimad bussipeatused on Kesklinn, Soola, Palmihoone, Atlantis, Lai ja Raatuse.

Korraldamisel lähtutakse Tartu linna ja Tartu 2024 keskkonnahoidlike sündmuste juhendist.

Autovabaduse puiesteed korraldavad Tartu linn, SA Tartu 2024, Tiigi Seltsimaja, Tartu Turg, Tartu Noorsootöö Keskus ja paljud teised head koostööpartnerid.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.