Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu mälestab juuniküüditamise ohvreid (2023-06-14 07:37:10)


14. juunil on Eestis leinapäev, mil hoitakse meeles enam kui 10 000 juuniküüditamise ohvrit ning kõiki Nõukogude okupatsioonivõimude tõttu hukkunud Eesti inimesi. Tartus mälestatakse küüditamisohvreid Rukkilille monumendi juures teisipäeval, 14. juunil kell 12.

 

Tseremoonial kõnelevad Tartu linnapea Urmas Klaas ja Tartu Memento esindaja Ene Tirmaste. Mälestuspalve loeb õpetaja Ants Tooming. Rukkilille monumendi juurde asetatakse pärjad.

 

"Meile on vaja neid ühiseid hetki, mil mõtleme meie ajaloo traagilistele keerdkäikudele. Just nendest hetkedest leiame ühise jõu selg sirgeks lüüa ja öelda: me ei lase sel enam kunagi korduda," ütles Tartu linnapea Urmas Klaas küüditamise mälestuspäevale mõeldes.

 

Tartu linn palub tartlastel heisata kolmapäeval, 14. juunil leinalipud.

 

KGB kongide muuseumis on alates 14. juunist avatud uus ajutine näitus "Soomuk - raudne rusikas". Näitusel on väljas nii 20. kui ka 21. sajandi peamistes konfliktides kasutatud ning eri riikide armeede koosseisu kuulunud sõjamasinate täpselt vähendatud koopiad. 14. juunil on muuseumis on tasuta sissepääs ning külastajad on oodatud tutvuma nii uue ajutise kui ka püsinäitusega.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.