Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
TOP 10 tulemust 2022. aasta põllumuldade seirest (2023-06-12 06:48:04)


Avaldasime Keskkonnaportaalis 2022. aasta põllumuldade seire tulemusi kajastava videoloo ja Keskkonnaagentuuri blogis põhjalikuma postituse, kus toome välja möödunud aasta 10 kõige tähelepanuväärsemat tulemust põllumuldade seirest.

 

Põllumuldade seire eesmärgiks on muldades toimuvate erinevate bioloogiliste, füüsikaliste, agrokeemilistemullaparameetrite muutuste pikaajaline jälgimine. Mullaomaduste muutumine toimub väga aeglaselt ja pikaajalise perioodi jooksul. Seetõttu on oluline seirata samasid põllumuldasid pika aja jooksul, et märgata muutusi mullaprotsessides, mille põhjal teha hinnanguid.

 

"2022. aastal seiratud põllumuldade seisund on stabiilne ja muld kui keskkonnaobjekt on hästi majandatud. Küll aga võib tuua välja mõned tähelepanekud nagu kõrge lasuvustihedus ja kaaliumi sisalduse langemine alla optimumi," võtab 2022. aasta tulemused kokku Keskkonnaagentuuri nõunik Martin Maddison.

 

Taustaks 

Keskkonnaportaalis saad pikemalt tutvuda keskkonna teemadega ning omandada keskkonnaalaseid teadmisi. Samuti leiab sealt möödunud aastal ilmunud seirevideod 2021. aasta andmete kohta.

Allikas: Keskkonnaagentuuri teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.