Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Loodusmaja 70 (2023-06-09 08:18:51)

TARTU LOODUSMAJA 70


Laupäeval, 10.juunil ootame suurele sünnipäevapeole!

  • kell 10-18 avatud maja näitused, talveaed, loomatuba ja mälestustetuba

  • kell 12-17 seiklusrajad ja meisterdamise telk pargis

  • kell 15-17 igal pool- ja täistunnil huvilistele tutvustavad ringkäigud loodusmajas, mida veavad huvikooli õpilased, vilistlased ja kogenud loodusmajakad (kell 15:00, 15:30, 16:00, 16:30)

  • kell 15-17 ekspertidega (Mari Ivask, Annely Kuu, Aire Orula, Aili Elts) elurikkuse uurimine pargi loodusvaatlusalal Loodusvaatluste maratoni raames

  • kell 18-20 juubelipidu ja ansambli Kruuv kontsert pargis

Pargis müüvad päeva jooksul maitsvat kõhutäidet Mahekohv ratastel ja Tänavarestoran Kosmose Käru. Haara kaasa piknikutekk, et oleks mõnusam pargis päeva veeta ja kontserti kuulata.

Tule peole ja rõõmustame koos! Liitu ka Facebooki sündmusega.

 

 



SUVINE ERINÄITUS "KAPIST VÄLJA - RIIDED IHU JA ILMA VAHEL" ON NÜÜD AVATUD!

Tartu loodusmaja selle aasta suvenäitus räägib rõivaste lugusid. Teemadeks on erinevate materjalide päritolu, ajalugu, omadused, kasutusvõimalused, tootmise ja arendamise tehnoloogiad, samuti nende keskkonnamõjud. Riided meie seljas on üks kõige igapäevasemaid asju - täitsa hea on teada, millised on meie valikud nende valmimisel. Näitusel saab suurendusega vaadata erinevaid kiudusid, materjale ja kangatüüpe, mängida nööbimeres, uurida Malle ja Pelle rõivaste teekonda, tutvuda viie T-särgi isikliku elulooga ja proovida kangakudumist.

Näitus on mõeldud tervele perele - mängulisi tegevusi leidub lastele, põnevat keskkonnaalast infot ja ahhaa-momente jagub kuhjaga täiskasvanutele. Näitus on eesti ja inglise keeles.

 

 



ROHESOOVITUS - MIKS VALIDA LÕPUAKTUSTELE ÕIGLASELT KASVATATUD LÕIKELILLI?

Käes on suvine koolilõpetamiste ja pidude aeg. Sellega kaasneb ka lillede kinkimise tipphooaeg. Ükskõik, millist värvi või lõhnaga lilli sa ei eelistaks, kindlasti tasub mõelda nende päritoluriigile ja kasvatamismeetodile. Sest ka lõikelilledel on lõpuks päris suur keskkonnajalajälg ja sotsiaalne mõju riikides, kus neid kasvatatakse.

Võimalusel tasuks alati eelistada kohalikke - oma, tuttava või kodumaise müüja - peenardel kasvanud hooajalisi lilli. Muidugi on variant korjata ka loodusest, sel juhul tuleb tähele panna, et ei korjataks looduskaitsealuseid taimi. Aga kui sellist võimalust ei ole ja lilled ostetakse kaubanduskeskusest või lillepoest, siis tasub alati osta õiglase kaubanduse lilli. Miks - loe edasi loodusmaja kodulehelt.

 

Kontakt:

SA Tartu Keskkonnahariduse Keskus
Lille 10 Tartu 51010, Eesti
e-mail: info@tartuloodusmaja.ee
tel. +372 736 6120
www.tartuloodusmaja.ee

 

Allikas: Tartu Loodusmaja teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.