Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikool keskendub loodusfestivali ajal ülikoolilinnaku loodusrikkusele 7.-11.06.2023 (2023-06-08 07:39:47)


Eesti Maaülikool lööb 7. juunil alanud üle-eestilise loodusfestivali "Elu aed" tegevustes kaasa mitmekesise programmiga, mis pakuvad teadmisi nii aiaomanikele kui ka kõikidele loodushuvilistele.


Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi direktor Aret Vooremäe ütles, et ülikooli tegevused ulatuvad festivalil loengutest ja õpitubadest kuni avastusradade ja oma panuse andmiseni ülikooli tulevasse väljanägemisse. "Maaülikoolis õpetatakse ja uuritakse igapäevaselt loodusega ning loodusressursside hoidmise ja väärindamisega seotud teemasid, ühesõnaga biomajandust. Seega on meil palju teadmisi ja kogemusi, mida saame kõikide loodushuvilistega jagada," tõdes Vooremäe.


Vooremäe jätkas: "Haarates sõnasabast kinni tänavusel loodusfestivali teemal "Elu aed" võib ka meie ülikooli linnakut käsitleda mõnes mõttes suure avaliku aiana. Oleme just kavandamas linnaku arendamise ja hooldamise plaane. Et arvestada selle juures võimalikult palju loodusväärtustega ja talitada kooskõlas rohelise ülikooli mõttega, võtame üle-eestilise loodusvaatluste maratoni raames luubi alla ka oma ülikoolilinnaku elurikkuse. Nimelt aitavad meie oma spetsialistid laupäeva lõuna ajal maaülikooli ümbruses elutsevaid liike määrata," kutsus Aret Vooremäe kõiki huvilisi vaatlusel osalema.


Kõikide maaülikooli korraldatavate sündmustega saab tutvuda ülikooli kodulehel.


Paljude kaaskorraldajatega 7.-11. juunini üle Eesti teoks saav loodusfestival kutsub väärtustama linnalooduse kui elukeskkonna mitmekesisust, märkama loodust linnas ning edendama elurikkust soosivaid käitumisharjumusi. Järjekorras üheksas loodusfestival keskendub seekord aedade ilule ja elurikkusele.

 

Allikas: EMÜ pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.