Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2023-06-07 07:39:04)


Möödunud ööpäeval registreeriti politsei- ja piirivalveametis 85avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 40 varavastast kuritegu, sh 29 vargust. Registreeriti neli inimkannatanutega liiklusõnnetust, neist üks tõukerattaga. Liiklusõnnetustes sai viga neli inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 11 alkoholi või narko tarvitamistunnustega sõidukijuhti.

Viimase ööpäeva jooksul tuli üle piiri Eestisse 129 Ukraina kodanikku, kellest 92 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

 

Tallinn

 

Kehaline väärkohtlemine

5. juunil teatati, et Kesklinnas Viru väljakul lõi alkoholijoobes 33-aastane mees 41-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

 

5. juunil sai politsei väljakutse Mustamäele J. Sütiste tee kortermajja, kus 50-aastane naine lõi oma 82-aastast ema.

 

5. juunil toimus Haabretsi Õismäe tee kortermajas joobes elukaaslaste vahel konflikt.

 

5. juunil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänava kortermajas tekitas 28-aastane mees viga 47-aastast meest.

 

5. juunil sai politsei teate Lasnamäele Asunduse tänava kortermajja, kus 37-aastane mees lõi oma 34-aastast naist.

 

Vargus

5. juunil varastati Haabrestis Astangu tänava korterist tehnikat. Kahju on 1000 eurot.

 

 

LÕUNA PREFEKTUUR

 

Tartumaa

 

Kelmused

5. juunil pöördus politseisse 64-aastane mees, kes sai kõne, kus väideti, et tema pangakonto on ohus ja seda on vaja kindlustada. Mees suunati panka sisse logima ja täitis helistaja korraldusi. Hiljem sai mees aru, et on langenud kelmuse ohvriks. Kelmusega tekitatud kahju on 10 000 eurot.

 

5. juunil pöördus politseisse 53-aastane naine, kes soovis Facebook Marketplace'is müüa kingi. Naisega võttis ühendust ostja, kes soovis kingi osta ning saatis talle Omniva lingi. Naine avas lingi ja sisestas küsitud andmed. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on läinud kaduma 760 eurot.

 

5. juunil pöördus politseisse 64-aastane naine, kellele pakuti interneti teel laenu. Naine nõustus pakkumisega ning vormistas laenulepingu. Hiljem selgus, et tegemist oli kelmusega ja naine jäi ilma 5500 eurost.

 

Vargused

5. juunil teatati politseile, et Tartu linnas Vabaduse puiesteel varastati lukustatud elektriline tõukeratas Joyor Y10. Vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

 

5. juunil teatati politseile, et Tartu linnas varastati kinnistult tänavapoolne piirdeaed. Vargusega tekitatud kahju on 3000 eurot.

 

Ähvardamine

5. juunil pöördus politseisse 36-aastane naine, kes andis teada, et tema 40-aastane endine elukaaslane ähvardab teda. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

 

Piiriturvalisus

5. juunil saabus Koidula piiripunkti Moldova numbrimärkidega Volkswageni sõiduauto, mida juhtis Moldova kodanik. Dokumentide kontrollimisel selgus, et inimesel puudusid sobivad dokumendid, mis põhjendaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Pärast menetlustoiminguid suunati sõidukijuht tagasi Venemaale.

 

5. juunil saabus Koidula piiripunkti Moldova numbrimärkidega Volvo buss, mida juhtis Moldova kodanik. Kontrolli käigus avastasid piirivalvurid bussi pagasist peidetud BMW varuosad, mis võeti hoiule. Pärast menetlustoiminguid lubati bussil Venemaale liikuda.

 

6. juunil tõkestati Luhamaa piiripunktis Moldova kodanike piiriületus. Dokumentide kontrollimisel tuvastati, et inimestel puudus seaduslik alus Eestis olemiseks, sest nad olid Schengeni alal viibinud ebaseaduslikult 19 päeva ning neist kolm päeva Eestis. Inimestele määrati sissesõidukeeld Schengeni alale üheks aastaks ning rahatrahv 100 eurot. Pärast menetlustoiminguid suundusid Moldova kodanikud Venemaale.

 

 

IDA PREFEKTUUR

 

Ida-Virumaa

 

Vargus

5. juunil sai politsei teate, et Sillamäel Kajaka tänaval parkinud autol lõhuti kaks rehvi ja varastati autost akna lõhkumise teel arvuti ning muid esemeid. Vargusega tekitatud kahju on 2500 eurot. Vargusjuhtumi täpsemaid asjaolusid selgitab kriminaalmenetlus.

 

Piiriturvalisus

3. juunil pakkus Venemaa Föderatsiooni kodanik Narva piiripunktis jalakäijate terminalis politseiametnikule altkäemaksu, et tühistada talle varem väljastatud sisenemiskeeld. Politseiametnik keeldus altkäemaksust ning Venemaa kodanik suunati tagasi enda kodumaale.

 

5. juunil tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise neljal Moldova ja ühel Gruusia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

 

 

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

 

Kehaline väärkohtlemine

5. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 3. juunil lõi seni kindlaks tegemata mees Kärdlas meelelahutusasutuse välialal 51-aastast meest. 23,2390,50016

 

 

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.