Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet tragib taas Peipsi järvel võrke (2023-06-06 07:57:00)


Täna alustab Keskkonnaamet Peipsil iga-aastast võrkude tragimist ehk järve vanadest võrkudest puhastamist. Töödega jätkatakse homme, 7. juunil, samuti 13.-14. juunil.

Keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu ütles, et vette triivima jäänud võrkude eemaldamine on vajalik ennekõike just looduse kaitsmiseks. "Hüljatud, triivivad, võrgud ohustavad veekogus nii kalu kui veeloomi ja veelinde. Sünteetilistest materjalidest valmistatud nakkevõrgud lagunevad aeglaselt nii veekogu põhjas kui kaldale uhutuna ning on võimelised pikka aega kalu ja teisi elusolendeid lõksu püüdma ja tapma. Veel ohustavad sellised tähistamata triivivad võrgud ka veeliiklust, mis omakorda seab ohtu ka paadiga sõitvad inimesed," selgitas Avarsalu.

Eelmisel aastal avastati nelja päeva jooksul Peipsi järvest eri nakkepüüniseid 153 asukohast, veekogust said eemaldatud 687 nakkepüünist. Lisaks nakkepüünistele leidsime ja eemaldasime veel lisaks 6 erinevast asukohast püügivahendite ankruid ja püügivahendi tähiseid. Nii sai Peipsi järv ligikaudu 5,5 tonni prügi võrra puhtamaks.

Keskkonnainspektsioon, tänane Keskkonnaamet, on Peipsi tragimise ehk vanadest võrkudest puhastamise talguid korraldanud alates 2006. aastast ning on selle aja jooksul avastanud ja kaldale toonud 10 897 nakkevõrku ja 14 mõrda. Võrgud ühte jadasse asetatuna annaks jada kogupikkuseks 760 km. See on piisav, et terve Peipsi järve nii Eesti kui ka Venemaa poolse kaldaääre saaks võrkudega ümber piirata terves ulatuses kolm korda. Keskkonnaametit aitavad tragimisel kutselised kalurid, harrastuspüüdjad ja koostööpartnerid teistest riigiasutustest.

 

Allikas: Keskkonnaameti 06.06.2023 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.