Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli professor Marika Mikelsaar pälvis kõrge Euroopa Liidu tunnustuse (2007-06-11 10:26:44)

Tartu Ülikooli professor ja Dr. Helluse tootesarjas kasutatava bakteri  ME-3 üks leiutaja Marika Mikelsaar on pälvinud väärika Euroopa Liidu  Naisleiutaja ja Innovaatori auhinna, mis antakse laureaadile üle juuni  keskel Berliinis toimuval 17. Ülemaailmsel Naiste Tippkohtumisel  (/Global Summit of Women/ 2007).

Kõrge rahvusvaheline auhind ja tunnustus omistati Marika Mikelsaarele  patenteeritud probiootilise bakteri /lactobacillus fermentum/ ME-3 eest.  Euroopa Liidu Naisleiutajate ja Innovaatorite Võrgustik EUWIIN  (/European Union Women Inventors and Innovators Network/) loodi Euroopa Parlamendis 6. veebruaril 2007. EUWIINi auhinnale esitati pea kõigist Euroopa Liidu riikidest üle 200 nominendi, kelle hulgast rahvusvaheline žürii valis silmapaistvamad laureaadid.

Marika Mikelsaare sõnul on auhind siiski tunnustus mitte üksi tema, vaid kogu grupi tööle, kes ME-3 väljatöötamise juures oli. "Loomulikult on  see Tartu Ülikoolile ja biomeditsiinile oluline tunnustus. See on ka  märk, et ülikooli ja tootmisettevõtte vaheline koostöö Dr. Helluse sarja  loomisel on olnud edukas ning kasuks kogu ühiskonnale," ütles Mikelsaar.  ME-3 bakteril on lisaks Eesti ja Venemaa patendile nüüd olemas ka USA patent.

Ülemaailmsel tippkohtumisel osaleb Berliinis ligi 1000 maailma juhtivat  ärinaist ja professionaali, valitsusjuhte ja -liikmeid,  poliitikategelasi ja majanduse esindajaid, teadlasi ja loomealade  spetsialiste, et vahetada kogemusi ja leida uusi ideid ning lahendusi  maailma sotsiaalse ja majandusliku arengu edendamiseks. Tippkohtumise  raames viiakse läbi ka esimene EUWIIN konverents, auhinnatud leiutiste  näitus ja laureaatide pidulik autasustamine. Berliini auhinda vastu võtma sõidab professor Mikelsaar koos ME-3 kaasautorite Tiiu Kullisaare ja Epp Songisepaga.

Sama auhinna pälvis ka Eesti Kunstiakadeemia erakorraline professor ehtekunstnik Kärt Summatavet oma innovaatilise ehtevalmistusmeetodi eest. Professor Summatavet peab Berliinis ka oma leiutist tutvustava loengu.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 11.06.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.