Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Prantslaste abil tuhamägedele uus elu (2007-06-07 09:19:48)


Reedel, 8. juunil korraldavad Eesti Maaülikool, Jõhvi vallavalitsus ja Eesti Põlevkivi Jõhvi kontserdimajas konverentsi, kus prantslased jagavad rikutud tööstusmaastike taastamise kogemusi.

Konverentsile „Kaevanduspärand ja selle kasutamise võimalused“ saabuvad külalised on pärit Põhja-Prantsusmaalt, mille kaubamärgiks samasugused aherainemäed nagu Ida-Virumaalgi. Rikutud maastikega söekaevanduspiirkond on aga muutunud elamisväärseks: endiste aherainemägede kohale on rajatud spordiradasid ja loodud vabaaja veetmise võimalusi, loodust on mitmekesistatud tehisjärvedega.

 

Oma kogemustest räägivad Prantsuse omavalitsustegelased ja teadlased. Käsitlemist leiavad kaevandamisega kaasnevad keskkonnaprobleemid, arendajate ning kohalike ettevõtete koostöö, elanike kaasamine.

Jõhvi vald soovib külaliste tarkusi oma kaevandusalade kaunimaks muutmisel ära kasutada ja on teinud tihedat koostööd ka Eesti Maaülikooliga. Teadlased ja üliõpilased on otsimas lahendusi põlevkivi kaevandamise piirkondade muredele.

Konverentsiga otsitakse uusi nägemusi karjääride rekultiveerimiseks Eestis. Üritust rahastab KIK ja see on osa Eesti-Prantsuse ühisprojektist. Konverents algab 8. juunil kell 10.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 07.06.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.