Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päike kõrvetab praegu eriti kangelt (2007-06-07 08:58:25)

 

Eile, 6. juunil tõusis ultraviolettkiirguse (UV) indeksi maksimum kõrge 6,9ni, mis tähendab, et keskmine eestlane põletab end päikese käes ära 25 minutiga, samas kui UV-indeksi 3 puhul kulub selleks näiteks 50 minutit.

 

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut hoiatab küll, et kuuest kõrgemale tõusva UV-indeksi puhul tuleks eelistada varju, kuid plaažid on peesitajaid täis: mõni on valge nagu luik, mõni juba pruun nagu šokolaad, mõni aga punetab nagu keedetud vähk, kusjuures rannas lesivad neiud tunnistavad, et kõrge UV-kiirgus neid ei hirmuta, kirjutab SL Õhtuleht.

 

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul ei tasuks esimestel päevituskordadel üle poole tunni või tunni korraga liikumatult olla, näiteks aiatöid tegevad inimesed või teetöölised peaksid liikuma mõõdukalt varjus, kasutada tuleks päikesekreeme ning üle neljakümnestel ning suuremate sünnimärkidega inimestel tuleks lasta end enne päevitamist perearstil üle vaadata ja hinnang anda.

 

Ehkki lihtsa koduse vahendina on päikesepõletuse korral nahale määritud hapukoort, võiks see Adlase soovitusel külmkappi jääda, sest kõige õigemaid päikesepõletuse leevendajaid leiab poest ja apteegist.

 

Allikas: tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.