Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuumus püsib järgmise nädalani (2007-06-07 06:56:09)

 

Ilmaennustus ajavahemikuks 7.-13. juunini…

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 6. juunil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Kõrgrõhkkonna mõjul püsib Eestis nädala lõpuni selge või vähese pilvisusega sajuta ilm.

 

Neljapäevast pühapäevani puhuvad nõrgad põhja- või läänekaarte tuuled kiirusega 1-8 m/s. Öösiti on sooja 6...12 ja päeviti 20...27 kraadi. Uue nädala algul kujuneb Skandinaavia põhja- ja keskosa kohal madalrõhkkond, Eestit mõjutab selle lõuna- ja kaguosa.

 

Esmaspäevast kolmapäevani on vahelduva pilvisusega ilm, hoovihma võimalus on suurim esmaspäeva pärastlõunal ja ööl vastu teisipäeva. Esmaspäeval puhub nõrk põhjatuul 2-6 m/s. Teisipäeval pöördub tuul lõunasse ning kolmapäeval üle edela läände, selle kiirus ulatub 4-8, rannikul kuni 12 m/s. Öised õhutemperatuurid on järgmise nädala esimesel poolel endiselt +6...+12 kraadi piires, päevad muutuvad aga jahedamaks, sooja on 16...23 kraadi.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +15 kraadist Lääne-Eesti saartel kuni +17 kraadini Kagu-Eestis, mis on umbes 2 kraadi üle normi. Sademeid võib tulla vaid 1-2 mm, samas kui normi järgi peaks sadama 10-15 mm.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.