Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu uudised (2023-04-21 07:19:06)

Väliskomisjonide juhid nõuavad Vladimir Kara-Murza vabastamist

Loe lähemalt: https://www.riigikogu.ee/pressiteated/valiskomisjon-et-et/valiskomisjonide-juhid-nouavad-vladimir-kara-murza-vabastamist/

11 riigi väliskomisjonide esimehed tegid täna ühisavalduse, kus mõistavad karmilt hukka Venemaa kohtu otsuse, millega mõisteti üks juhtivaid opositsioonipoliitikuid ja Kremli häälekas kriitik Vladimir Kara-Murza poliitiliselt motiveeritud süüdistuste alusel 25 aastaks vangi, ning nõuavad tema viivitamatut ja tingimusteta vabastamist.

Väliskomisjonide juhtide sõnul on Kara-Murza süüdimõistmine selge näide võimu kuritarvitamisest Venemaa ametivõimude poolt ja katse vaigistada poliitilisi vastaseid. „Venemaa õigussüsteemi kasutatakse jätkuvalt tööriistana demokraatia toetajate, ajakirjanike ja muude julgete aktivistide vastu,“ märkisid nad Eesti, Läti ja Leedu algatusel tehtud avalduses.

Komisjonide esimeeste sõnul tuleb kõik Kara-Murzale süüdistuse esitamise, tema kinnipidamise ja süüdimõistmisega seotud isikud vastutusele võtta, kehtestades ELi määruse või „Magnitski seaduse“ alusel sihtsanktsioonid. „Leiame, et Kara-Murza süüdimõistmine on vastuolus Venemaa rahvusvaheliste inimõigustealaste kohustustega, sealhulgas õigusega õiglasele kohtumenetlusele, ning nõuame tema viivitamatut ja tingimusteta vabastamist,“ ütlesid nad.

Väliskomisjonide juhid tegid avalduse Londonis toimuval Euroopa julgeoleku parlamentaarsel konverentsil. Avaldusega on ühinenud komisjonide juhid Eesti, Läti, Leedu, Iirimaa, Islandi, Ühendkuningriigi, Poola, Slovakkia, Rootsi, Tšehhi ja Taani parlamendist. Eestist kirjutas avaldusele alla Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

 

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.