Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Reformimata maad saab ajutiselt kasutada (2007-05-31 16:10:22)

Neljapäeval, 31. mail kiitis Vabariigi Valitsus heaks Keskkonnaministeeriumis ette valmistatud määruse, millega reguleeritakse reformimata riigimaadel olevate põllumassiivide ja poollooduslike koosluste ajutiseks kasutamiseks andmist.

“Pärast möödunud aasta augustis põllumajandusliku maa kasutust reguleeriva määruse kehtetuks tunnistamist sattusid just maareformi läbimata maad kasutanud isikud raskesse olukorda, sest ei saanud enam taotleda põllumajanduslikku keskkonnatoetust ning täita varem võetud pikaajalisi kohustusi,” selgitas keskkonnaminister Jaanus Tamkivi.
“Uus kord ehk ajutise kasutusõiguse andmine võimaldab nimetatud maad taas kasutusele võtta ning säilitada või taastada poollooduslike koosluste ilmet ja liigikoosseisu. Ka saavad selliste maade kasutajad taotleda toetusi.”

Määrusega reguleeritakse vaid nende maade ajutiseks kasutamiseks andmist, mida ei tagastata, erastata ega anta munitsipaalomandisse, kuid mida veel ei ole jäetud ka riigi omandisse.

Maade ajutiseks kasutamiseks andmist korraldab maavanem või tema poolt volitatud isik. Korraldamine hõlmab muuhulgas väljaselgitamist, kas taotlusega hõlmatud maa vastab määruses kehtestatud tingimustele, kas maale on esitatud erastamise, tagastamise taotlusi või kas maa on välja selgitatud kasutusvaldusesse andmiseks.

Ajutine kasutamine on tähtajaline, leping sõlmitakse mitte kauemaks kui kaheks aastaks või kuni maareformi käigus maaomaniku määramiseni.

Määrusele seati kehtivustähtajaks kolm aastat, et tagada maareformi sisuline lõpuleviimine kõnealuste reformimata põllumajandusmaade osas. Nende maade suhtes tähendab maareform sisuliselt kasutusvaldusse andmist, milleks eeltoiminguid peavad tegema kohalikud omavalitsused.

Täna vastu võetud määrus lahendab põllumeeste jaoks terava probleemi, kuid samas annab kohalikele omavalitsustele selge suunise maareformi lõpuleviimise kohustusest. Reformimata maade ajutisest kasutusest ei saa püsivat lahendust, meie eesmärk on maareformiga ükskord lõpule jõuda,” rõhutas minister Tamkivi.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 31.05.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.