Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
15. oktoobril on ülemaailmne maanaiste päev (2004-10-15 22:32:08)
15. oktoobril tähistatakse ülemaailmset maanaiste päeva, mille eesmärgiks on väärtustada maal elavaid naisi ja kutsuda üldsust üles nende ettevõtmisi toetama.

See tähtpäev sai alguse 1995. aastal, kui Pekingis toimunud ÜRO Naistekonverentsist osavõtnud käisid välja idee hakata maanaiste tegemisi rahvusvaheliselt tähistama.

Eestis peeti maanaiste päeva esmakordselt kaks aastat hiljem, kui Võru Maarahva Teabetoa eestvõtmisel toimus Võrumaa maanaiste ettevõtluspäev "Tean, oskan, suudan!".
"Maanaised on tublid ja tegutsemistahtelised, kuid igale naisterahvale meeldib, kui teda kiidetakse ja märgatakse," ütles MTÜ ETNA Eestimaal (Ettevõtlikud Naised Eestimaal) projektijuht Anneli Luisk.
Tema sõnul näitab meie maanaiste tublidust ainuüksi tõik, et Eesti maanaised osalevad rahvusvahelises FEM projektis, mille abil luuakse järgneva 3 aasta jooksul maapiirkondadesse juurde uusi töökohti ja aidatakse neid, kelle ettevõtmine tuge vajab.

Tähtpäeva puhul õnnitles maanaisi ka põllumajandusminister:
www.agri.ee/pressiteated/frameset.php3?action=sh&id=1449.

Allikas: Põllumajandusministeerium

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.