Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2023-03-07 05:33:47)

3.-5. märtsini registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 132 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 60 varavastast kuritegu, sealhulgas 31 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 21.

Liiklusõnnetustes hukkus üks ja sai viga neli inimest. Juhtimiselt kõrvaldati 44 joobetunnustega sõidukijuhti.

Eestisse tuli 245 Ukraina kodanikku, kellest 101 teatas, et plaanib esialgu Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

3. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval korteris lõi 28-aastane alkoholi tarvitanud mees enda ema, 71-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


3. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Õismäe teel korteris tungis 37-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 39-aastasele naisele. Juhtunu juures viibisid ka lapsed. Politsei pidas mehe kinni.


4. märtsil teatati, et Tedre tänaval lõi 36-aastane mees enda elukaaslast, 34-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.


4. märtsil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval tekkis konflikt naabrite vahel, mille käigus löödi 65-aastast alkoholi tarvitanud meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


4. märtsil teatati, et Haabersti linnaosas lõi 32-aastane mees enda elukaaslast, 25-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


4. märtsil teatati, et Lasnamäel korteris lõi 27-aastane mees 23-aastast naist. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


4. märtsil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel kortermajas tekkis konflikt naabrite vahel, mille käigus 45-aastane mees lõi 40-aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


4. märtsil teatati, et Mustamäel Aiandi tänaval korteris lõi 35-aastane mees enda elukaaslast, 38-aastast naist. Juhtunu juures viibisid ka lapsed. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


4. märtsil teatati, et Haaberstis Astangu tänava korteris lõi 41-aastane naine enda tütart, 22-aastast naist. Politsei pidas 41-aastase naise kinni.


5. märtsil teatati, et Lasnamäel Sinimäe tänaval korteris löödi 33-aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.


5. märtsil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval kortermajas tekkis konflikt alkoholijoobes naabrite vahel, mille käigus 36-aastane naine ja 38-aastane mees tekitasid teineteisele kehavigastusi.


5. märtsil teatati, et Lasnamäel muhu tänaval lõi 37-aastane mees enda abikaasat, 34-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.


Harjumaa


Kehaline väärkohtlemine

5. märtsil teatati, Viimsi vallas tõukas 34-aastane mees enda abikaasat, 45-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

Piiriturvalisus

4. märtsil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati üheks kuuks sissesõidukeeld 1998. aastal sündinud India kodanikule, kuna naine viibis Eestis viis päeva ebaseaduslikult.


4. märtsil kontrolliti Tallinnas Venemaa Föderatsioonis registreeritud sõidukit, mida juhtis 1976. aastal sündinud Ukraina kodanik. Mees esitas võltsitud juhiloa. Talle määrati rahatrahv.

4. märtsil peeti kinni 1980. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanik, kuna mehe Eestis viibimise eesmärk ei vasta ajutisele Eestis viibimise tingimustele. Mehele koostati lahkumisettekirjutus
ja määrati kaheks kuuks riiki sisenemise keeld.

4. märtsil tehti lahkumisettekirjutus ja määrati viieks aastaks riiki sisenemise keeld 1979. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes juhtis alkoholijoobes mootorsõidukit.

4. märtsil teatati, et lennuki pardal on 1996. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanik ning 1985., 1985. ja 1980. aastal sündinud Mongoolia kodanikud, kes on alkoholijoobes ning kes ei kuula lennumeeskonna juhiseid. Ametnikud tõid reisijad lennukilt ära ning lubasid neil iseseisvalt hotelli minna.

5. märtsil koostati ettekirjutus Eestis lahkumiseks ja määrati Schengenisse sissesõidukeeld 2002. aastal sündinud Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi kodanikule, kuna ta viibis Eestis 20 päeva ebaseaduslikult.

5. märtsil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati Schengenisse sissesõidukeeld kolmeks aastaks 1977. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes varastas poest.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Väljapressimine

3. märtsil lähenes Valgas Kesk tänaval pangakontoris sularahatehinguid teinud mehele mees, kes nõudis temalt sularaha ning ähvardas teda vägivallaga. Politsei pidas ähvardaja kuriteos kahtlustatavana kinni. Vahejuhtumis keegi viga ei saanud ning raha ei õnnestunud välja pressida. Juhtumi täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

5. märtsil puhkes Võrus Tiigi tänava korteris ühiselt alkoholi tarvitanud meeste vahel tüli, mille käigus oli 57-aastane mees pudeliga löönud samas korteris viibinud sõpra. Meedikud viisid kannatanu haiglasse. Politsei pidas lööja kinni.

Piiriturvalisus

5. märtsil kontrollisid piirivalvurid Ranna traaversi kandis liikunud mootorsaani, mille kelgul kuus Läti kalurit. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et kaluritel ning nende sõiduvahendi puudus järvele registreering. Saanijuht toimetati menetlustoiminguteks kordonisse.


4. märtsil tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Serbia kodanikul, kuna tal puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.


4. märtsil kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel Moldova kodanikku, kes olid viibinud Schengeni territooriumil 90 päeva seadusliku aluseta ning veetnud neist ühe Eestis. Mehele määrati rikkumise eest 300-eurone rahatrahv, kohaldati pooleteiseks aastaks Schengeni alale sissesõidukeeld ning koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

Nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine kahel Venemaa kodanikul, keda peetakse ohuks avalikule korrale ja Eesti julgeolekule. Neile väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaale.

3. märtsil tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Ukraina kodanikul, kelle puhul piirivalvurid tuvastasid, et tegu ei ole sõjapõgenikuga. Mees oli nimelt juba pikki aastaid elanud ja töötanud Venemaal. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. märtsil teatati politseile, et Jõhvis Hariduse tänaval asuvas korteris toimus kahe 18-aastase naise vahel konflikt, mille tagajärjel sai üks osapool viga. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. märtsil sai politsei teate, et Narvas Joala tänaval toimus konflikt, kus 26-aastane mees lõi taksojuhti, sest ei soovinud arvet maksta. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4. märtsil sai politsei teate, et Ahtmes Estonia puiesteel asuvas kortermajas lõi 41-aastane mees omavahelise konflikti käigus 28-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

5. märtsil teatati politseile, et Jõhvis asuva meelelahutusasutuse ees toimus füüsiline konflikt, kus kaks seni tuvastamata meest lõid 33- ja 34- aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus
3. märtsil teatati politseile, et Sillamäel J. Gagarini tänaval on sisse murtud kahte keldriboksi ning varastatud elektritõukerattad ja mängukonsool. Vargusega tekitatud kahju mõlemal juhtumil on 600 eurot.

Kelmus
3. märtsil teatas Narvas elav eakas naine, et talle helistati väidetavalt Swedbankist, milles anti märku kahtlastest tehingutest pangakontol. Probleemide kõrvaldamiseks paluti naisel öelda oma kasutajatunnus ja paroolid. Seda ka naine tegi, mille tagajärjel võeti tema pangakontolt 900 eurot.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa kodanikul. Kodanikele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kaheteistkümnel Venemaa, kolmel Moldova, kahel Ukraina ning ühel Jordaania kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Kehaline väärkohtlemine

3. märtsi õhtul sai politsei teate, et Haapsalus tõukas 31-aastane mees oma endist elukaaslast.

Pärnumaa

Vargus

3. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et ajavahemikul 18.-22. veebruar varastati Pärnus korterist ümbrik rahaga. Vargusega tekitatud kahju on ligikaudu 3500 eurot.

Raplamaa

Arvutikelmus

3. märtsil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 21. veebruaril häkiti Rapla elaniku krüptorahakotti ja müüdi omaniku teadmata krüptorahakotis olevaid vahendeid. Tekitatud varaline kahju on 1650 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.