Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõrgrõhkkond tugevneb (2007-05-31 07:05:04)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 30. mail Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Lähiajal taandub kuum ja niiske õhumass Eesti kohalt itta ning meie ilma hakkab mõjutama palju kuivema õhuga kõrgrõhkkond Skandinaaviast. Neljapäev on veel muutlikult pilves, sagedaste vihma- ja äikesehoogude, mõõduka kirdetuule ning 22...28 soojakraadiga. Reede öösel ja hommikul on veel mitmel pool äikeseoht, päeval pääseb alates Põhja-Eestist võimule Skandinaavia kõrgrõhkkond, mis peaks lõpetama ka ligi nädala Eestis möllanud äikesetormid. Õhumasside vahetusega kaasneb idatuul kiirusega 4-10, iiliti 14-16 m/s. Reede öösel on sooja 10...16 ja päeval 16...21 kraadi. Nädalavahetusel liigub tugev kõrgrõhukese Soome lahe piirkonda, mistõttu Eestis võib loota vähese pilvisusega või täiesti pilvitut ilma. Idakaarte tuul, mille iilid laupäeval veel 10-12 m/s ulatuvad, nõrgeneb pühapäevaks 2-6 m/s. Laupäeva öösel on sooja 7...12 ja pühapäeva öösel 4...8 kraadi. Päevasooja tuleb 18...23 kraadi laupäeval ning 20...24 kraadi pühapäeval. Uue nädala esimestel päevadel ühineb Skandinaavia kõrgrõhkkond Briti saarte juures kujuneva kõrgrõhkkonnaga. Moodustab pea kogu Euroopat haarav kõrgrõhusüsteem, mille idaosa mõjutab Eesti ilma. Nii ootame esmaspäevast kolmapäevani vähese pilvisusega sajuta ilma. Puhuvad nõrgad idakaarte tuuled. Öine õhutemperatuur ulatub 5...13 soojakraadinil. Päevasel ajal soojeneb õhk päikesepaistel 22...27 kraadini.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +14 kraadist Lääne-Eesti saartel kuni +17 kraadini Kagu-Eestis, mis on umbes 2...3 kraadi üle normi. Sademeid on Ida-Eestis oodata 10 mm ringis, mis on normi piires. Saartel võib sadada kuni 15 mm ehk kahekordne norm.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.