Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muruhooldajates tekitavad raiderid elavat huvi (2007-05-31 07:03:24)


Muruniitmise kõrghooaja hakul testis Virumaa Teataja murutraktoreid ning järeldas, et kõige kvaliteetsema töö teevad ära raiderid, mille populaarsus on kasvamas.

 

Husqvarna Eesti teenindusjuht Tiit Karus ütles, et viimastel aastatel on kõrgemast hinnaklassist hoolimata üha suuremat ostuhuvi tekitanud just raiderid - need on muruniidukid, mille tööosa asub traktori ees, mitte all.

 

“Tegemist on keerulisema ja kompaktsema tootega ning selle kasutamisvõimalused on murutraktoriga võrreldes märksa mitmekesisemad,” tutvustas Karus. Näiteks neljaveoline Husqvarna Rider 13 AWD liigub probleemideta nii libedal rohul kui künklikul pinnasel.

Nimetatud raider on muudetava ülekande tõttu kergesti juhitav edasi- ja tagasisuunas eraldi pedaalide abil; varustatud kombineeritud lõikeosaga, mis võimaldab valida kahe niitmisviisi vahel: nii BioClip peenestajaga niitmine kui tagaväljavise. BioClip peenestamine tähendab seda, et masin peenestab rohulibled mitu korda ja paiskab seejärel murule väetiseks.

 

Tööd aasta ringi

 

Raideriga on võimalik töötada aasta läbi, kasutades lisatarvikuna lumesahka või -rootorit. “Kõige uuemaid raiderite mudeleid iseloomustab ka kasutajasõbralikkus, sest neid on mugav käsitseda ja lihtne hooldada,” lisas Tiit Karus.

 

Kokku oli Virumaa Teatajal võimalik tutvuda kaheksa raiderimudeliga. Husqvarna Eesti OÜ müügi- ja turundusspetsialist Anne-Ly Rappu rääkis, et raiderid on tänu oma töövõimsusele asendamatud abimehed muru niitmisel rohkete põõsaste, peenarde ja teeradadega aedades.

Üha enam ostavad neid endale ka haljastusfirmade ja golfiplatside valdajad. “Niidukõrgust on lihtne muuta ühest hoovast ja nii ühe liigutusega reguleerida niitmiskõrgust astmeliselt neljal rattal korraga,” selgitas Rappu.

 

Tehnika areneb

 

Kui raiderite areng on viimastel aastatel olnud kiire, siis ka uued murutraktorid on lisaks disainimuutustele muutunud tehniliselt täiuslikumaks.

 

“Kergemaks on muudetud traktori lõikeosa tõstmine vedrusüsteemi abil, juhtimisseadmed asetsevad käepäraselt, laiadel rehvidel on mugav sõita ja need vähendavad survet pinnasele, suurem niidulaius võimaldab väiksema ajakuluga niita suuri alasid,” tõi Tiit Karus näiteid murutraktorite arengust.

 

Husqvarna Eesti töötaja Tõnu Vatsel tutvustas Klippo muruniidukeid: “Vastupidavad, tugeva korpusega, topelt kuullaagritega, töökindel Honda mootor, tsentraalne niidukõrguse juhtimine, kautšukist kummid. Hinnaklass algab 5000-6000 kroonist, mis on taskukohane paljudele.”

 

Husqvarna Eesti OÜ müügi- ja turundusdirektor Aare Marmor rääkis, et muruniidukid on tänavu kevadel eriti nõutud kaup, sest inimeste sissetulekud on suurenenud ja koduümbrust osatakse väärtustada.

 

Raideriga tegi prooviniitmise Maalehe projektijuht Maie Sell, kelle hinnangul on raideril hea manööverdamisvõime, sellega on mugav sõita tänu käepärasele juhtimissüsteemile. “Ja niidab kvaliteetselt,” hindas Maie Sell. Samuti meeldis talle masina disain.

 

Husqvarna Eesti OÜ esindab Husqvarna, Jonseredi, Partneri ja Flymo kaubamärke. Selle kevade uudiseks on, et esimest korda saab Husqvarna Eesti kaudu hankida endale murutehnikat firmalt Klippo AB.

 

Allikas: ajaleht Virumaa Teataja 31.05.2007

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.