Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2023-02-02 07:07:16)

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 68 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 26 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 18.

Juhtimiselt kõrvaldati 11 joobekahtlusega sõidukijuhti.

Üle piiri Eestisse tuli 45 Ukraina kodanikku, kellest 25 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

31. jaanuaril teatati, et Kesklinnas J. Vilmsi tänava kortermajas lõi 49-aastane mees 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Kelmus

Politsei poole pöördus 31-aastane naine, kes leidis Youtubeis reklaami, mis pakkus investeerimist börsil. Naine jättis enda kontaktandmed ning peagi helistas talle väidetav investeerimise nõustaja Just2Trade firmast, kes sai kaugjuurdepääsu nutiseadmele AnyDesk programmi kaudu. Nõustaja tegi naise nimele kauplemisplatvormil platvorm.onecryp.to konto, avas tema nimele krüptorahakoti Binances ning aitas teha esimese sissemaksu bitcoinides. Peale seda väidetavad õhutati naist vormistama laenu, mille naine kandis kauplemisplatvormile. Kannatanu ei saa iseseisvalt raha välja võtta ja temalt nõutakse täiendavaid juurdemakseid. Kelmusega tekitatud kahju on 9029 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

31. jaanuaril teatati, et Rae vallas Peetri alevikus lõi 65-aastane mees oma 56-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Piiriturvalisus

31. jaanuaril viidi läbi illegaalimenetlus 1986. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodaniku suhtes. Mees viibis Eestis kaheksa päeva seadusliku aluseta. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

31 jaanuaril alustati väärteomenetlus 1998. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes töötas Eestis ebaseaduslikult. Samuti puudub mehel seaduslik õigus Eestis viibimiseks. Ta peeti kinni ja toimetati arestimajja.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Asja omavoliline kasutamine

31. jaanuari hommikul teatati politseile, et Valgas Lõuna tänava eramu eest on öö jooksul ärandatud kinnisel territooriumil seisnud sõidukid Volkswagen Passat ja Volkswagen Caddy. Veidi enne lõunat avastas politseipatrull ärandatud Volkswagen Passati Puurina-Lüllemäe-Litsmetsa tee äärest. Masina juures kedagi ei olnud. Keskpäeva paiku tuli info ka teise ärandatud sõiduki kohta, mis Tartumaal Kambja-Rebase tee ääres parklas põles. Sellegi masina juures kedagi ei olnud. Päästjad kustutasid tulekahju. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni kolm noort vanuses 16-17-eluaastat. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

31. jaanuari keskpäeva paiku avastasid piirivalvurid Pihkva järvel ebaseadusliku piiriületuse suunaga Eestist Venemaale. Venemaa piirivalvurid pidasid isiku kinni ning viisid ta menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kelmus

30. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 69-aastane Kärdla elanik sai jaanuaris e-kirja, mille saatjaks oli justkui politsei. Kirjas anti mehele teada, et tema suhtes on pornograafiliste veebilehtede külastamise pärast alustatud kriminaalmenetlust. Mees vastas kirjale. Seejärel sai ta uue kirja, milles talle pakuti võimalust menetlus lõpetada, kui mees tasub trahvi 7522 eurot. Mees tegigi seda ja kandis tundmatu inimese arveldusarvele küsitud rahasumma. Seepeale nõuti, et ta saadaks oma isikutunnistuse numbri ja pildi, mida mees samuti tegi. Siis hakati temalt nõudma 23 051 eurot tagatisraha maksmist, mille järel mees taipas, et on sattunud petturite ohvriks.

Läänemaa

Kelmus

31. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust sellest, et 13. jaanuaril soovis 49-aastane Lääne-Nigula valla naine logida sisse Coop panga kodulehele ja sisestas selleks Coop panga kodulehele sarnanevale veebilehele oma mobiil-ID PIN1 ja PIN2 koodid. Seejärel kanti naise kontolt tundmatule arveldusarvele 500 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Ida prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Piiriturvalisus

31. jaanuaril tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

31. jaanuaril tõkestati Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemine kuuel Venemaa ja kolmel Ukraina kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.