Tänasest veebruari lõpuni vältava restoranikuu "Maitsev Tartu" käigus saab 26 Tartu restoranis proovida kolmekäigulisi spetsiaalselt selleks kuuks loodud erimenüüsid.
""Maitsev Tartu" kutsub veebruari jooksul taaskord meie restoranides pakutavatest mitmekesistest maitseelamustest osa saama. Pidevalt kallinevate toorainete ja üleüldise hinnatõusu kiuste on Tartu toitlustusettevõtjad andnud oma parima, et pakkuda mõistliku hinnaga põnevaid kohalikku toorainet väärtustavaid menüüsid. Möödunud aasta ettevõtlusteoks nimetatigi Tartu toitlustuse areng ja selle rahvusvaheline tunnustamine. "Maitsva Tartu" jätkuv populaarsus nii restoranide kui külastajate seas annab alust uskuda, et see areng jätkub jõudsalt," ütles abilinnapea Raimond Tamm.
Osalevate restoranide seas on nii tuttavaid kui ka uusi, mida tartlased ja külalised saavad avastada või taasavastada. Maitsva Tartu 2023 osalejad on Antonius, Café Shakespeare, Cafe Truffe, Chaplin, Chez Andre, Dorpat, Drinkgeld/Ülikooli kohvik, FII, Gustav Gastro Café, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Kongo Tango, Lihuniku Äri, Meat Market, Newton, Pepe's, Pierre, Pompei, RP9, Püssirohukelder, SOHO, Spargel, Trikster Tihane, Werner ning Vilde ja Vine.
Erimenüüdele andis tagasisidet ekspertidest koosnev komisjon koosseisus: Elika Raal-Kikas (VOCO toitlustusteeninduse kutseõpetaja), Karl Pajussaar (Gastronomist OÜ), Triin Abel (ettevõtluskonsultant, toiduentusiast) ja Marilin Kroon (toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht).
Toidunautijate poolt oodatud "Maitsev Tartu" toimub juba üheksandat korda. Kolmekäigulisi erimenüüsid saab nautida terve veebruarikuu jooksul ning nende hind on 26-33 eurot. Menüüde ja restoranidega saab tutvuda ürituse kodulehel www.maitsevtartu.ee. Tavakohaselt saavad restoranide menüüsid hinnata ka toidunautijad, kelle hinnangute põhjal selgitatakse välja külastajate lemmikrestoran.
Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade