Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA jaanuarikuu e-infokiri (2023-02-01 07:55:22)

Oluline info

PRIA maksis 2022. aastal toetusteks välja rekordiliselt üle 364 miljoni euro


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) kaudu maksti 2022. aastal välja rekordiline 364 620 596 eurot toetusi. 2022. aastal maksti toetust rohkem kui 21 000 kliendile. PRIA on oma 22-aastase tegutsemisaja jooksul Eesti maaelu toetamiseks välja maksnud kokku üle 5 miljardi euro.



Rohkem infot PRIA 2022. aasta statistika kohta leiab ülevaatest "PRIA 2022. aasta kokkuvõte".

 

 

Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotluste vastuvõtt algab 22. veebruaril


Seoses ajakava muutumisega juhime tähelepanu, et käesoleval aastal aprillikuusse planeeritud väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetuse taotluste vastuvõtt on toodud varasemaks.

Taotluste vastuvõtt algab e-PRIAs 22. veebruaril ja kestab 2. märtsini. Erinevalt eelmistest voorudest ei toimu sel korral taotluste eeltäitmist.

Noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise toetuse 2022. aasta taotlusvooru eelarvet suurendati


2022. aasta 12.-19. oktoobril sai esitada taotlusi põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse saamiseks. Taotlusvooru eelarveks oli esialgu eraldatud 4,14 miljonit eurot ning toetuse määramise või mittemääramise otsuste tähtajaks oli 11. jaanuar 2023. aastal.

Toimunud taotlusvoorus ületas nõuetele vastavate taotluste rahastamise summa taotlusvooru eelarvet ja esitatud taotlustest koostati vastavalt toetuse hindamiskriteeriumitele paremusjärjestus. Meetme määruse kohaselt rahuldatakse toetuseks eraldatud vahendite piires need taotlused, mis hindamise tulemusel koostatud paremusjärjestuse alusel ületavad lävendi ning on paremusjärjestuse parimad.

Kuna taotlejate huvi toetuse vastu oli prognoositust suurem, suurendati maaeluministri poolt 4. jaanuaril 2023. aastal taotlusvooru eelarvet 1 560 000 euro võrra. Kõigile taotlustele, mis mahtusid esialgsesse eelarvesse, tehti otsused 11. jaanuariks. Kuna eelarvet suurendati, siis tehakse lisandunud eelarvesse mahtuvate toetustaotluste otsused hiljemalt 3. märtsil 2023. aastal.

Edasi saab lugeda: PRIA uudiskiri

 

Allikas: PRIA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.