Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumis toimub Eesti rannikule pühendatud arutluspäev (2007-05-29 10:00:00)

 

Keskkonnaministeerium koostöös Teaduste Akadeemia looduskaitse komisjoni ja Eesti Mereinstituudiga korraldab neljapäeval, 31. mail ettekande-arutluspäeva “Inimene ja Eesti ranniku unikaalne mereloodus”.

Päev toimub algusega kell 11 Keskkonnaministeeriumi suures saalis (Narva mnt 7a) ja selle temaatika keskendub ennekõike Läänemerega seotud küsimustele.

“Eestil on üle 3800 kilomeetri merepiiri ja väga mitmekesised merealad, ulatudes Läänemere avaosast kuni Soome ja Liivi lahe soppideni,” selgitas teemavalikut Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna juhataja Ülle Harak. “Seejuures on Läänemeri väga unikaalne oma kiiresti arenevate koosluste ja mitmekülgse elustikuga.”

Kuid Läänemeri on ka väga haavatav. Selleks, et Läänemerd puhtana hoida ja seda tänapäevaselt hallata, on Eesti ühinenud mitmete rahvusvaheliste merekaitse- ja teadusorganisatsioonidega. “Eesti on suurima mereteadusorganisatsiooni * Rahvusvahelise Mereuurimise Nõukogu täisliige,” ütles Harak. “Koos teadlastega otsime lahendusi ja rakendame neid rannikualade seisundi parandamiseks ja loodusliku merekeskkonna väärtustamiseks.”

Ettekande-arutluspäeval esinevadki ettekannetega põhiliselt teadlased, näiteks Evald Ojaveer, Toomas Saat, Heli Shpilev ja Henn Ojaveer Mereinstituudist, Risto Tanner Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudist ja teised. Päeva avab TA looduskaitse komisjoni esimees Urmas Tartes.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.05.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.