Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
TÜ ajaloo muuseumis saab näha Tartu Akadeemilise Meeskoori 95. aastapäevale pühendatud näitust… (2007-05-29 09:52:46)

 

Neljapäeval, 31. mail 2007 kell 16 avatakse Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis näitus "Tartu Akadeemiline Meeskoor 95", kus saab näha fotosid läbi koori pika ajaloo, aga ka kooriga seotud aukirju, suveniire ja laulupidude sümboolikat.

Käesoleval aastal möödus 95 aastat akadeemilise meestelaulu algusest Tartu Ülikoolis. Meeskoori pikka ajalugu tutvustava näituse fotode valiku on teinud Ants Nilsson, kes oma kaameraga on jäädvustanud koori tegemisi alates 1950. aastast kuni tänini. Viimastel aastatel on koori elu jäädvustanud ka Peeter Veske. Näitusel saab näha ka meeskoorile omistatud aukirju, kooriga seotud suveniire ning laulupidude sümboolikat.

Tartu Akadeemiline Meeskoor asutati 1912. aastal, seega on tegemist Eesti esimese üliõpilaskooriga. Koori esimese dirigendi Juhan Simmi üleskutse peale kogunes esimesele proovile umbes 40 lauljat, kes moodustasid Eesti Üliõpilaste Ühendatud Meeskoori. Koori esimene avalik esinemine toimus samal aastal Vanemuise teatris Eesti Rahva Muuseumi peol. Oma pika ajaloo jooksul on koor esinenud sadade kontsertidega nii Eestis kui raja taga. Dirigendikeppi on ligi saja aasta jooksul hoidnud käes Eesti muusikaajaloo suurkujud Juhan Simm, Leenart Neumann, Richard Ritsing ning koori praegune peadirigent Alo Ritsing. Tänapäeval laulavad TAMis mõlema Tartu kõrgkooli, TÜ ja Eesti Maaülikooli, üliõpilased, õppejõud ja vilistlased.

Näituse on koostanud TÜ ajaloo muuseumi ekspositsioonijuht Terje Lõbu ja see jääb avatuks 16. septembrini 2007.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 29.05.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.