Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelu Edendamise Sihtasutuse eluaseme kaaslaenu sihtpiirkond laienes (2022-12-15 08:40:28)

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõukogu kinnitas 9. detsembril eluaseme kaaslaenu meetme uuendatud tingimused, millega laienes programmi sihtpiirkond. Nüüd on aktsepteeritud piirkondadeks kuni 1000 elanikuga asutusüksused Eestis, välja arvatud linnad ja Harjumaa tervikuna. Välistatud piirkondade täpne nimekiri on leitavhttps://www.mes.ee/eluaseme-kaaslaen .

"Madala tagatisväärtuse tõttu ei saa pangad anda kodulaene igasse Eesti väiksemasse paika summas, millega kapitaalselt renoveerida, ehitada või osta uus elamu. MESi kaaslaenu eesmärk on aidata peredel maapiirkonda rajada linnaga samaväärsed kodud. Uute kodudega loodame saada maale peresid, kes soovivad ennast piirkonnaga pikemaks ajaks siduda ja lüüa kaasa piirkonna arengus -olles ettevõtjatele tööjõud, uute töökohtade loojad, seltsielus kaasalööjad või kohalike väiketootjate saaduste tarbijad," ütles MESi juhatuse liige Meelis Annus.

Eluaseme kaaslaen on MESi välja töötatud finantstoode, mis põhineb kaaslaenu meetodil laenude väljastamisel maapiirkonnas elamistingimuste parandamiseks või soetamiseks. MESi poolt koostöös krediidi- ja finantseerimisasutustega pakutava kaaslaenu maksimaalne suurus on 100 000 eurot. Laenu saab elamu, sealhulgas paaris- või ridaelamu ostmiseks, ehitamiseks või renoveerimiseks.

Maale elama asumist soodustava pilootprogrammiga alustati 2021. aasta novembris, algselt rakendati kaaslaenu kahes Eesti piirkonnas: Ida-Virumaal ja Kagu-Eestis. Käesoleva aasta 17. novembri Vabariigi Valitsuse istungil toetati meetme piirkonna laiendamist ka muudesse Eesti maapiirkondadesse, kus asustusüksuses elab alla 1000 elaniku ning on raskusi laenu saamisega. 9. detsembril kinnitas Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu eluaseme kaaslaenu laiendatud sihtpiirkondadega meetme.

Programmi rahastab Maaelu Edendamise Sihtasutus, projekti maht on kokku 5 miljonit eurot.



Allikas: Maaelu Edendamise Sihtasutuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.