Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2022-12-06 08:14:34)


Möödunud
nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 109 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 37 varavastast kuritegu, sealhulgas 22 vargust (viis eluruumidest ja üks sõidukist). Lähisuhtevägivalla teateid oli 116.Tabati 45 joobes sõidukijuhti.

Nädalavahetuse jooksul tuli üle piiri Eestisse 327 Ukraina kodanikku, kellest 161 teatas, et plaanib Eestisse jääda.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

2. detsembril teatati politseile, et Mustamäel korterelamus lõi 41-aastane joobes mees 32-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

3. detsembril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval korteris ründas 48-aastane mees oma elukaaslast, 43-aastast naist ja 19-aastast tütart. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. detsembril teatati, et Lasnamäel Priisle teel korteris ründas 31-aastane alkoholijoobes mees oma elukaaslast, 24-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

3. detsembril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel ründas 30-aastane alkoholijoobes naine turvatöötajat, 37-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

3. detsembril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris ründas 37-aastane mees oma elukaaslast, 50-aastast naist. Kiirabi toimetas naise haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

3. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval korteris lõi 44-aastane mees oma elukaaslast, 39-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

3. detsembril teatati, et Lasnamäel Arbu tänaval korteris lõi 56-aastane mees oma elukaaslast, 47-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

4. detsembril teatati, et Kesklinnas Liivamäe tänaval kortermajas tekkis konflikt naabrite vahel, mille käigus lõi 43-aastane mees 41-aastast naist ja 42-aastast meest. Politsei pidas 43-aastase mehe kinni.


4. detsembril teatati, et Lasnamäel Pikri tänaval korteris lõi 27-aastane mees enda ema, 55-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

4. detsembril teatati, et Haabersti linnaosas Astangu tänava korteris tekkis füüsiline konflikt abikaasade, 34-aastase naise ja 36-aastase mehe vahel. Samal ajal oli kodus ka alaealised lapsed. Juhtunu kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.


4. detsembril teatati, et Haaberstis Kotermaa tänaval lõi seni tundmatu mees 29-aastast meest. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

4. detsembril teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris tekkis konflikt 34-aastase mehe ja 24-aastase naise vahel, mille käigus said mõlemad kannatada. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Vargus
2. detsembril alustati menetlust selles, et ajavahemikul 23-28. november varastati Lasnamäe korterist 3000 eurot ja 300 USA dollarit sularaha. Korteri uks oli lukustamata.

Harjumaa
4. detsembril teatati, et Maardus Kellamäe tänaval läksid kaklema alkoholijoobes 44- ja 47-aastane naine. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

4. detsembril teatati, et Maardus Stardi tänaval ähvardas 41-aastane alkoholijoobes mees enda abikaasat, 41-aastast naist. Samal ajal viibisid kodus ka lapsed. Politsei pidas mehe kinni.

Piiriturvalisus

3. detsembril saabus Helsingist reisilaevaga Tallinnasse 1989. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes esitas täielikult võltsitud Venemaa Föderatsiooni juhiloa. Juhiluba võeti mehelt ära, ta peeti kinni ja toimetati kinnipidamiskeskusesse.

4. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati Schengeni riikide territooriumile sissesõidukeeld üheks kuuks 1990. aastal sündinud Gruusia kodanikule, kes töötas ebaseaduslikult toidukullerina.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

3. detsembril sai politsei väljakutse Mustvee linna Pihkva tänavale, kus joobes 64-aastane mees oli löönud oma elukaaslast. Naine meedikute abi ei vajanud. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

4. detsembril sai politsei teate, et Luunja vallas lõi esialgsetel andmetel alkoholi tarvitanud 49-aastane mees oma laste nähes enda abikaasat. Enne politseinike saabumist oli mees kodust lahkunud ning ümbrusest teda leida ei õnnestunud. Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

3. detsembril puhkes Tartu kesklinnas ühe sõpruskonna vahel tüli, mille käigus löödi 17-aastast neidu. Meedikud vaatasid noore naise üle, vigastusi tal ei tuvastatud. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Politseile teatati, et 3. detsembril lõi 41-aastane mees Tartus Põhja puiesteel asuvas korteris oma sõpra ning lahkus siis. Juhtunu asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

4. detsembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudus piiriületuseks seaduslik alus. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

4. detsembril tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus Kõrgõzstani kodanikul, kuna tal puudusid dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

4. detsembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine viiel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna neil puudus selleks seaduslik alus. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

5. detsembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Moldova kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 26 päeva seadusliku aluseta, neist ühe Eestis. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, kohaldati Schengeni alale üheks aastaks sissesõidukeeld ja määrati rahatrahv, misjärel lahkus ta Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

2.novembril teatati politseile, et Jõhvi linnas lõi 42-aastane mees 49-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

3. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Katse tänaval lõi 52-aastane mees omavahelise konflikti käigus 56-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

4 .novembril sai politsei teate, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 37-aastane mees konflikti käigus 43-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

2. detsembril avastasid piirivalvurid Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduki. Piirivalvurid selgitasid droonilennutajale, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma PPA ja Transpordiameti kooskõlastuseta piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule määrati rahatrahv 200 eurot.

Nädalavahetusel tuvastati Narva-1 piiripunktis viisaeeskirja rikkumine ühel Venemaa Föderatsiooni kodanikul. Naisele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni riikide territooriumile.

Nädalavahetusel tõkestasid piirivalvurid Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemise kuueteistkümnel Venemaa ja Ukraina kodanikul, kaheksal Moldova, kahel Maroko ning ühel Serbia, Gruusia ja Armeenia kodanikul. Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks meie riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. detsembril kella 17.30 ajal sai politsei teate, et Pärnus lõi 47-aastane mees tüli käigus oma endist elukaaslast, 40-aastast naist. Lähisuhtevägivalla juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Omavoliline sissetung

3. detsembril kell 19 paiku sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas tungisid mehed korteriomaniku tahte vastaselt võõrasse eluruumi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

4. detsembril kella 21.20 sai politsei teate, et Kehtna alevikus kasutas 32-aastane naine jõudu 21-aastase naise suhtes, kes sai viga. Juhtunu asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

3. detsembril kella 23.20 paiku sai politsei teate, et Kohila vallas lõi 58-aastane mees tüli käigus oma elukaaslast, 54-aastast naist, kes sai viga. Mõlemad olid joobes. Lähisuhtevägivalla juhtumi asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluses.

Arvutikelmus

2. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust sellest, 24. novembril võttis vankrikorvi osta sooviv naine sotsiaalmeedias ühendust 29-aastase Märjamaa valla naisega. Ostja soovis ostu teha läbi kullerfirma ja saatis selleks müüjale võltsitud kullerfirma lingi. Müüja sisestas lingile oma pangakaardi andmed ja Smart-ID koodid, pärast mida tehti tema pangakontolt omaniku teadmata üks kaardimakse, mida kannatanul pole võimalik enam tagasi pöörata. Tekitatud varaline kahju on 420 eurot.

Saaremaa

Kelmus

1. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et 24. novembril tellis 37-aastane saarlane internetist eraisikult mängukonsooli ja kandis selleks raha konsooli müüva mehe Leedu Revolut pangakontole. Soovitud mängukonsooli pole ostja saanud.

Kehaline väärkohtlemine

2. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust sellest, 1. detsembril kella 17 paiku kasutas 54-aastane naine kodus oma ema kallal vägivalda.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.